Η DW στον καταυλισμό της Σάμου: Σκηνές χωρίς θέρμανση και σκουπίδια παντού [βίντεο] - iefimerida.gr

Η DW στον καταυλισμό της Σάμου: Σκηνές χωρίς θέρμανση και σκουπίδια παντού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν οι 1.400 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε καταυλισμό της Σάμου καταγράφει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ καταγράφονται στην κάμερα οι τέντες χωρίς θέρμανση στις οποίες ξεχειμωνιάζουν οι πρόσφυγες. Ένας από αυτούς, ο Μοχάμεντ, ξεναγεί τον δημοσιογράφο Oliver Sallet στον καταυλισμό περιγράφοντάς του τις ανεπαρκείς και άσχημες συνθήκες που επικρατούν, την ταλαιπωρία που πέρασαν με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων, ενώ στέκεται ιδιαίτερα και στα σκουπίδια, τα οποία, όπως φαίνεται και από το βίντεο, έχουν κατακλύσει τον καταυλισμό.

Η DW στον καταυλισμό της Σάμου: Σκηνές χωρίς θέρμανση και σκουπίδια παντού [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος, αν και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν υπάρχει επαρκής θέρμανση. Παράλληλα, στέκεται και στο γεγονός, ότι στον καταυλισμό διαμένει σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός ατόμων από αυτόν που μπορεί να φιλοξενήσει.

Από την άλλη, παρουσιάζεται πως είναι και η ζωή μίας οικογένειας από τη Συρία που έχει την τύχη να διαμένει σε οίκημα. Ωστόσο όπως τονίζει η μητέρα της οικογένειας μέχρι πρόσφατα τα παιδιά της δεν πήγαιναν σχολείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος της DW σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον ίδιο και το συνεργείο του να εισέλθουν στον καταυλισμό για το ρεπορτάζ.

Greek police tried to prevent us from reporting: Here's our report from Samos. Dramatic. #Refugeesgr

WATCH: https://t.co/1oBAIOeJlY pic.twitter.com/MQz5KSm1ms

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ