Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τη «μέθοδο Ομπάμα» -Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τη «μέθοδο Ομπάμα» -Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή [εικόνα]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία καινοτομία εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, για πρώτη φορά, δεν διάβαζε την ομιλία του από χαρτιά, αλλά χρησιμοποίησε «τηλε-υποβολέα», ή όπως είναι πιο γνωστό στην Ελλάδα «autocue». Πρόκειται για ένα σύστημα με δύο «τζαμάκια», που ήταν τοποθετημένα δεξιά και αριστερά από το βήμα στο οποίο ανέβηκε για να μιλήσει, όπου προβάλλονταν η ομιλία του.

Πρόκειται για μία συνήθη τακτική στο εξωτερικό, εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα μάλιστα στις ΗΠΑ, καθώς επιτρέπει στους πολιτικούς να έχουν μεγαλύτερη οπτική επαφή με το κοινό τους. Για παράδειγμα, όπως έγραφε σε παλιότερο σχετικό δημοσίευμα το CBS, ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποιούσε «τηλε-υποβολέα» σχεδόν σε όλες τις ομιλίες του και ήταν ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς προέδρους σε αυτό. Αντίθετα, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, για παράδειγμα, ήταν πολύ νευρικός όταν έπρεπε να μιλήσει χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα και προτιμούσε να έχει γραμμένη την ομιλία του σε κάρτες.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, καθώς οι προηγούμενοι παραδοσιακά είχαν τις ομιλίες τους τυπωμένες σε χαρτί.

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τη «μέθοδο Ομπάμα» -Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ