ΝΔ: Κενές περιεχομένου οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στους νέους επιστήμονες - iefimerida.gr

ΝΔ: Κενές περιεχομένου οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στους νέους επιστήμονες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους νέους επιστήμονες κάτω των 5 ετών ασφάλισης επιβάλλοντας διπλή οφειλή καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι μειώνονται δραματικά οι συνθήκες απασχόλησης των νέων επιστημόνων αναγκάζοντας τους σε μετανάστευση.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζεται ότι οι νέοι επιστήμονες που θα έχουν έκπτωση στις εισφορές τους κατά τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους, θα κληθούν να καταβάλουν διπλή οφειλή στον ΕΦΚΑ, η οποία μάλιστα θα αυξάνεται κάθε χρόνο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η Κυβέρνηση επιδεινώνει δραματικά τις συνθήκες απασχόλησης των νέων επιστημόνων αναγκάζοντας τους σε μετανάστευση! Ακόμη και οι άνεργοι επιστήμονες, χωρίς κανένα εισόδημα, θα έχουν να πληρώσουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Οποιαδήποτε επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποβεί καταστροφική για τους νέους επιστήμονες εξωθώντας τους εκτός επαγγέλματος και προσθέτει:

«Οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα προς τους νέους επιστήμονες αποδεικνύονται, για πολλοστή φορά, λόγια κενά περιεχομένου.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανίκανη να τηρήσει τις εξαγγελίες της και με τις πράξεις της, δείχνει προς το εθνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, το νέο επιστημονικό δυναμικό, την πόρτα εξόδου από τη χώρα. Η Κυβέρνηση, αντί μέτρων ενίσχυσης της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας, στήριξης των νέων ερευνητών και σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα, προτιμά να αυξάνει διαρκώς τους φόρους πνίγοντας κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ εισφορές νέοι επιστήμονες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ