Το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία Υαλικών» στη σκηνή της Καλών Τεχνών [βίντεο] - iefimerida.gr

Το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία Υαλικών» στη σκηνή της Καλών Τεχνών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εμβληματικό έργο της μεταπολίτευσης που απέσπασε κρατικό βραβείο μυθιστορήματος το 1975 «ανεβαίνει» επί σκηνής.

Η Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο και ειδικά διασκευασμένο, το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία Υαλικών» σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου για 18 παραστάσεις.

Το κείμενο παρουσιάζεται με μια συγκλονιστική, σχεδόν κινηματογραφική μυθοπλασία, εστιασμένη στον άνθρωπο, που έβγαινε κατατραυματισμένος από την Ελλάδα της δικτατορίας προς ένα καινούριο θολό τοπίο.

Η ιστορία της Μπέμπας και του Βλάση Ταντή, που διατηρούν ένα μαγαζί με γυαλικά. Εκείνη θεληματική κι ανήσυχη με τους άλλους άντρες. Εκείνος καταθλιπτικός κι αιώνια ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Τους πλαισιώνουν ο Βάσος και ο Σπύρος, δύο φίλοι κωμικοτραγικοί. Μια ιστορία χαμένων ιδεολογιών και ξοφλημένων ονείρων στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Επί σκηνής

Σε μια Αθήνα, γνώριμη, πάλλουσα, ζωντανή, πληγωμένη, με τους πολίτες της να ψάχνουν ανάσες ελευθερίας, μέσα από την απόπνοια της βενζίνης και του Γκαζιού, που λειτουργούσε ακόμη σαν εργοστάσιο στην Πειραιώς, μέσα στην καρδιά της πόλης.

Τέσσερις άνθρωποι, στα όρια των αντοχών τους, στην ακμή της ηλικίας τους, στο μέσον της διαδρομής, με τη νιότη τους να τους στοιχειώνει, μια παρέα, μια οικογένεια και μια σκόντα, να μεταφέρει τις προσδοκίες τους.
Η Μπέμπα και ο Βλάσης, το ζεύγος Ταντή, ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας των υαλικών και οι δύο λούμπεν φίλοι τους, ο Βάσος Ραχούτης και ο Σπύρος Μαλακατές, θα προκαλέσουν τη μοίρα τους, θα αγωνιστούν κόντρα στους καιρούς, θα το παλέψουν ο καθένας με τον τρόπο του και από τη δική του αφετηρία.

Στο τέλος, ένα φως από μια λάμπα θα τρεμοπαίζει καθώς θα ξημερώνει.

Βιοτεχνία Υαλικών Trailer from Fotis Politis on Vimeo.

Παίζουν: Γιάννης Μπουραζάνας, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Στόλλας, Άγγελος Χατζάς

«Βιοτεχνία Υαλικών» του Μένη Κουμανταρέα
Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι την Τρίτη 11 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 18 παραστάσεις

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Μπουραζάνας
Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς
Επιμέλεια κίνησης: Άρτεμις Ιγνατίου
Σκηνικά: Γιάννης Γκαρδιακός
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ