Απόφαση-σταθμός για τις ομάδες της Super League - Υποβιβασμός για όσες χρωστούν - iefimerida.gr

Απόφαση-σταθμός για τις ομάδες της Super League - Υποβιβασμός για όσες χρωστούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια απόφαση ορόσημο προχώρησε η διοίκηση της Super League, η οποία αναμένεται να επανοπροσδιορίσει το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Live Sport», η διοίκηση της Super League έπειτα από συνάντηση όλων των εκπροσώπων, αποφάσισε πως όποια ομάδα δεν θα μπορεί να αδειοδοτηθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, θα υποβιβάζεται απευθείας στην Football League ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση που θα έχει πάρει στο πρωτάθλημα.

Στην συνάντηση που υπήρξε μάλιστα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, οι διοικούντες την Super League έδειξαν τη διάθεσή τους να μην κάνουν πίσω σε αυτό το μέτρο, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί και το πράσινο φως της ομοσπονδίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα και ο κανονισμός του συνεταιρισμού:

«ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-17 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνο όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε (α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή (β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών ή μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε (γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ