Η Μέριλ Στριπ γράφει ιστορία: Διεκδικεί Οσκαρ για 20ή φορά -Εχει τις περισσότερες υποψηφιότητες [εικόνες]

Πριν από λίγο καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε χαρακτηρίσει την πιο υπερτιμημένη ηθοποιό. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για την Μέριλ Στριπ.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Οσκαρ και η 67χρονη είναι για μία ακόμη φορά στη λίστα, διεκδικώντας το βραβείο για τον Α' γυναικείο ρόλο, για την ταινία «Florence: Φάλτσο σοπράνο».

Αυτή είναι η 20η φορά που η Στριπ είναι υποψήφια για Οσκαρ, με την ηθοποιό να βελτιώνει το ρεκόρ που κατείχε η ίδια, ως το πρόσωπο με τις περισσότερες στην ιστορία του θεσμού. Η Κάθριν Χέπμπορν και ο Τζακ Νίκολσον ακολουθούν, με 12 υποψηφιότητες ο καθένας.

Η πρώτη φορά που η Μέριλ Στριπ προτάθηκε για Οσκαρ ήταν το 1979, για Β' γυναικείο ρόλο, στην ταινία «Ο ελαφοκυνηγός». Συνολικά, έχει προταθεί 16 φορές για Α' γυναικείο ρόλο και τέσσερις για Β' γυναικείο.

Εχει αποκτήσει τρία χρυσά αγαλματίδια, καθώς ήταν νικήτρια το 1980 (Β' γυναικείου ρόλου) για την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» το 1983 (Α΄ γυναικείου ρόλου) για την ταινία «Η εκλογή της Σόφι» και το 2012 (Α' γυναικείου ρόλου) για την ταινία «Η Σιδηρά Κυρία».




Πρόσφατα, η Στριπ τιμήθηκε για την προσφορά της στις «Χρυσές Σφαίρες». Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, επέλεξε να ασκήσει κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που προκάλεσε το ξέσπασμα του τελευταίου, με αποτέλεσμα- μεταξύ άλλων- να την χαρακτηρίσει την πιο υπερτιμημένη ηθοποιό.

Φωτογραφίες: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλ Στριπ Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ