Τα πράσα είναι στην εποχή τους και ενδείκνυνται για σούπες, ριζότο αλλά και για μια καλή πίτα.
Υλικά
- 1 ζύμη βαριά και χωριάτικη, για πίτες
- 4 πράσα, μόνο το λευκό
- 1 κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο για τρίψιμο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε πιρεξάκι
- Πλύντε καλά τα πράσα, πάρτε μόνο τα λευκά και ψιλοκόψτε τα
- Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά τα λευκά και ψιλοκομμένα πράσα
- Ανακατέψτε καλά για 5 λεπτά
- Προσθέστε λίγο νερό και αλάτι και βράστε τα σκεπασμένα για 15 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
- Προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Βάλτε τα πράσα στο ταψάκι και απλώστε από πάνω την κρέμα, χωρίς να τα στριμώξετε
- Ψήστε την πίτα σας για 45 λεπτά, να φουσκώσει και να ροδίσει καλά!