Πρασόπιτα σπιτική

Τα πράσα είναι στην εποχή τους και ενδείκνυνται για σούπες, ριζότο αλλά και για μια καλή πίτα.

Υλικά

  •  1 ζύμη βαριά και χωριάτικη, για πίτες
  • 4 πράσα, μόνο το λευκό
  • 1 κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο για τρίψιμο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε πιρεξάκι
  • Πλύντε καλά τα πράσα, πάρτε μόνο τα λευκά και ψιλοκόψτε τα
  • Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά τα λευκά και ψιλοκομμένα πράσα
  • Ανακατέψτε καλά για 5 λεπτά
  • Προσθέστε λίγο νερό και αλάτι και βράστε τα σκεπασμένα για 15 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Βάλτε τα πράσα στο ταψάκι και απλώστε από πάνω την κρέμα, χωρίς να τα στριμώξετε
  • Ψήστε την πίτα σας για 45 λεπτά, να φουσκώσει και να ροδίσει καλά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρασόπιτα σπιτική συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ