Οι σαββατιάτικες εφημερίδες με μια ματιά - iefimerida.gr

Οι σαββατιάτικες εφημερίδες με μια ματιά

Οι σαββατιάτικες εφημερίδες με μια ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σαββατιάτικο τύπο (κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα) είναι το "καμπανάκι" Παπαδήμου για την πορεία της χώρας, το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου και τα μέτρα που φέρνει, οι επικουρικές συντάξεις και το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απορρίπτουν όλοι τη διαρχία! "

Η εφημερίδα γράφει ότι "απαιτούν εδώ και τώρα εκλογή νέου προέδρου. Θα προηγηθεί νέο καραγκιοζιλίκι στο Εθνικό Συμβούλιο στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ αντίθετοι με το παπανδρεϊκό πυροτέχνημα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πέφτει η Ελλάδα συμπαρασύροντας και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ταμπού της άτακτης χρεοκοπίας- για το αναπότρεπτο της οποίας η "Αυριανή" προειδοποιεί συνεχώς εδώ κι ένα χρόνο - δεν το "έσπασε" μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος, με το τρομοκρατικό τελεσίγραφό του " ή αποδεχόμαστε ό,τι απαιτεί η Τρόικα ή πάμε φουλ για ανεξέλεγκτη πτώχευση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκότος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Απάτη! Πού το πάνε με την ισοπέδωση μισθών-συντάξεων. Κορυφώνονται τα αδιέξοδα την ημέρα που η Ελλάδα γιορτάζει τα Θεοφάνεια".

ΕΘΝΟΣ: "Στο τραπέζι αύξηση θητείας στον στρατό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται ανοιχτά σχετικά με τη διάρκεια της θητείας, ακόμη και η αύξησή της έως και τρεις μήνες. Τα Γενικά Επιτελεία επιμένουν για δωδεκάμηνο, όμως ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, τονίζει ότι πρέπει "να αξιολογηθούν όλα", πριν από την τελική απόφαση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Από το "πραξικόπημα" στο "αναπάντεχο" που θα δώσει τη Χαριστική Βολή στη Μεταπολίτευση!!!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταφθάνουν συγκλονιστικές εξελίξεις!!! Ολα θα συμβούν... Γρήγορα! Το κέντρο των πλανητικών εξελίξεων είναι Εδώ... 2012: Ελλάδα, η Χρονιά σου! (;) Και από πίσω... Εκείνος που Πρέπει;"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πήραν πίσω τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σωτήρια- για τα εισοδήματα των απομάχων της εργασίας- αναβολή μέχρι το Πάσχα. Πλέον οι περικοπές τις οποίες έχουν προτείνει οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα επανεξεταστούν και, φυσικά, δεν θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο Θεοφάνεια 1912"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περιλαμβάνει εξαιρετικό άρθρο για την εκλογή των αρχηγών κομμάτων".

Η ΑΥΓΗ: "Πιστωτική ασφυξία για τα άγρια μέτρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Κομισιόν αναβάλλει για τρεις μήνες την εκταμίευση των δόσεων του πρώτου δανείου. Αμεσος ο εκβιασμός για στάση πληρωμών τον Μάρτιο λόγω αδυναμίας κάλυψης των δανειακών αναγκών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια - Πώς θα τα διαγράψετε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση χρεών μπορεί να επιτευχθεί με εξωδικαστικό συμβιβασμό και προσφυγή στο ειρηνοδικείο, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βήματα συναίνεσης στο Υπουργικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και του επαγγέλματος του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου, καθώς και νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το μυστικό για το "κούρεμα" του στεγαστικού δανείου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναλυτικά οι ρυθμίσεις που σας δίνουν το δικαίωμα να πληρώσετε μόνο το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου και όχι το συνολικό ποσό του δανείου. Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου και ποιοι εξαιρούνται".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις περικοπές στις συντάξεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, χωρίς τη συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Αγωγή Πάγκαλου στην Παρασκευή+13"

Η εφημερίδα γράφει ότι "φοβόμασταν ότι θα διαμαρτυρηθούν οι 11 εκατομμύρια "μαλάκες", αλλά μας αιφνιδιάσε. Διαμαρτύρεται ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος ο οποίος υπέβαλε αγωγή ζητώντας από την εφημερίδα, τον εκδότη και τον διευθυντή της ένα (1) εκατομμύριο ευρώ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πετσοκόβουν επικουρικές συντάξεις καθιερώνουν ατομική ασφάλιση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το κυβερνητικό σχέδιο κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης αποτελεί κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων. Η μεσοσταθμική μείωση θα είναι 15%.".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "ΔΟΛιος πόλεμος κατά το0υ ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια βόμβα έσκασε στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε τον Σταύρο Ψυχάρη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ως υπονομευτή της κυβέρνησής του επειδή, όπως είπε, η Εθνική αρνήθηκε να του δώσει δάνειο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δεύτερος γύρος με μειώσεις μισθών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέος γύρος μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΠΕ, ΟΤΕ κ.α.) επίκειται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

PRESS TIME: " "Υπουργέ πούλα την παράνομη βίλα σου- Επίθεση κατά του Παπακωνσταντίνου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλα αντιδράσεων που βάζει ξανά στα χαρακώματα τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκαλεί η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 9,2%".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Να μη μείνουμε στο δρόμο... Η αγωνία των παιδιών για την κρίση στις ευχές τους"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκλεισε το πολυνομοσχέδιο με ρύθμιση ληξιπροθέσμων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ωρες ευθύνης για όλους- Ο Λ. Παπαδήμος καλεί τους αρχηγούς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ""πακέτο" μέτρων για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Λ. Παπαδήμος στο Υπουργικό Συμβούλιο: για μένα μόνο μία "κόκκινη γραμμή", υπάρχει, και αυτή είναι η σωτηρία της χώρας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νομοσχέδιο σκούπα κλείνει μνημονιακές εκκρεμότητες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξόφληση χρεών σε 60 δόσεις και με μεταβίβαση περιουσίας. Κατάργηση του φόρου μερισμάτων για τα χαμηλά εισοδήματα. Με υποκαταστήματα και διαφήμιση οι δικηγορικές εταιρείες".

Η ΑΞΙΑ: "Αντισταθείτε... Πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα για να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γίναμε πειραματόζωα της Μέρκελ και των hedge funds. Εγγυητές της σταθερότητας ή των συμφερόντων το δίδυμο Παπαδήμος- Παπούλιας;".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόβλημα από την τρίμηνη καθυστέρηση των δόσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την τρίμηνη μετάθεση των δόσεων του αρχικού δανείου από το μηχανισμό στήριξης, την ώρα που η νέα δανειακή σύμβαση είναι ακόμα στον "αέρα", η Κομισιόν σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό των πιέσεων προς την Ελλάδα, προκειμένου να αποδεχθεί τους σκληρούς όρους της τρόικας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ