Σάλος γιατί εξαφανίστηκαν τα ισπανικά από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου -Ενοχλημένη η Μαδρίτη - iefimerida.gr

Σάλος γιατί εξαφανίστηκαν τα ισπανικά από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου -Ενοχλημένη η Μαδρίτη

Φωτογραφία: AP/ Emilio Morenatti
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εξαφάνισε» ο Ντόναλντ Τραμπ την ισπανική εκδοχή της ιστοσελίδας του Λευκού Οίκου; Μία ακόμη κίνηση που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τα πρώτα 24ωρα της θητείας του, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Η ισπανική σελίδα της ιστοσελίδας του Λευκού Οίκου «χάθηκε» μετά από την ορκωμοσία του Τραμπ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Μαδρίτης.

«Λυπούμαστε που η ισπανική μετάφραση αυτού του ιστοτόπου καταργήθηκε, δεν μας φαίνεται καλή ιδέα κάτι τέτοιο», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αλφόνσο Νταστίς. «Δεδομένου ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 52 εκατομμύρια άνθρωποι που μιλούν ισπανικά, δεν είναι καλή ιδέα να καταργείς ένα τέτοιο όργανο επικοινωνίας», πρόσθεσε. Οι Λατινοαμερικάνοι αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα στις ΗΠΑ- 56,6 εκατ. άνθρωποι- ενώ περίπου 40 εκατ. από αυτούς μιλούν ισπανικά με τα μέλη των οικογενειών τους.

Λευκός Οίκος: Είναι τεχνικό θέμα

Το θέμα απασχόλησε και την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. Οταν ρωτήθηκε σχετικά, απέδωσε το ζήτημα σε τεχνικούς λόγους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ανθρώπους που δουλεύουν νυχθημερόν, για να ετοιμάσουν την πλήρη έκδοση της ιστοσελίδας. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή θα υπάρχει μελλοντικά ισπανική έκδοση.

Ο ισπανικός ιστότοπος του Λευκού Οίκου είχε δημιουργηθεί το 2009 από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Η «εξαφάνισή» του προκάλεσε συζήτηση, κυρίως γιατί στην προεκλογική καμπάνια του ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση των Λατινοαμερικανών στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, είχε κατηγορήσει τον Τζεμπ Μπους- αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών- επειδή μιλούσε ισπανικά. Στην κυβέρνηση Τραμπ δεν μετέχει κανείς ισπανόφωνος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ισπανικά Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ