Θάνατος από κρούσμα γρίπης H1N1 στο Μεξικό - iefimerida.gr

Θάνατος από κρούσμα γρίπης H1N1 στο Μεξικό

Θάνατος από κρούσμα γρίπης H1N1 στο Μεξικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του φετινού χειμώνα από τη γρίπη που προκαλεί ο ιός H1N1 ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό.

Ο θάνατος καταγράφηκε στην μεξικανική πολιτεία Τλατσκάλα, περίπου 160 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας. Ο υπουργός Υγείας Χεσούς Φραγκόσο Μπερνάλ δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί στην πολιτεία οκτώ κρούσματα της γρίπης H1N1 από τον Δεκέμβριο. Ο θανών, ένας άνδρας η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, εισήχθη σε νοσοκομείο στην Τλατσκάλα στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Tο υπουργείο Υγείας έλαβε σήμερα την επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς των εργαστηρίων» ότι ο θάνατός του οφειλόταν στον ιό, ανέφερε ο Φραγκόσο Μπερνάλ. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι άλλοι επτά ασθενείς νοσηλεύονται και βρίσκονται στην διαδικασία ανάρρωσης ενώ η Τλατσκάλα έχει τεθεί υπό καθεστώς επιδημιολογικού ελέγχου.

Το 2009 μια επιδημία γρίπης που προκαλεί ο H1N1 με προέλευση το Μεξικό είχε προκαλέσει διεθνή υγειονομικό συναγερμό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ