Στα 311,16 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τρίτο τρίμηνο - iefimerida.gr

Στα 311,16 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τρίτο τρίμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 311,16 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Το χρέος εμφανίζεται μειωμένο κατά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ έναντι του δεύτερου τριμήνου που είχε διαμορφωθεί στα 315,29 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής, τα έσοδα του προϋπολογισμού το τρίτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν σε 23,78 δισ. ευρώ έναντι 19,97 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι δαπάνες εμφανίζονται οριακά αυξημένες (στα 20,98 δισ. ευρώ έναντι 20,79 δισ.)

Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 4,15 δισ. ευρώ με βάση τον Κανονισμό ESA 2010 (που διαφέρει από τη μέτρηση του συγκεκριμένου μεγέθους, με βάση το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ Δημόσιο Χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ