«Θα σας σκοτώσω όλους. Μόνος μου»: Το προφητικό post του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε 4 πεζούς στη Μελβούρνη - iefimerida.gr

«Θα σας σκοτώσω όλους. Μόνος μου»: Το προφητικό post του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε 4 πεζούς στη Μελβούρνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα ανατριχιαστικό, απειλητικό και συνάμα προφητικό -όπως αποδείχθηκε- post είχε ανεβάσει στο Facebook ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας, που σκότωσε την Παρασκευή 4 ανθρώπους με το αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, πριν από έξι ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου, είχε γράψει σε μήνυμά του: «Θα σας σκοτώσω όλους. Mόνος μου. Θέλετε έναν στρατό για να με πιάσετε και μέχρι τώρα έχετε παρουσιάσει μισό στρατό».

Και το μήνυμα του 26χρονου Ελληνοαυστραλού συνέχιζε ως εξής: «Για όλους αυτούς που με ξέρουν... Ξέρουν ότι είμαι ένας πανέξυπνος, καλός, σέξι νεαρός άντρας. Και ότι από τότε που ήρθα στη Μελβούρνη έχω ζήσει ημέρες και νύχτες που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα. Λοιπόν, μαντέψτε... Eχω ευλογηθεί... Και τώρα τη γ@μήσ@τε! Σήμερα οι θεοί μού έδωσαν σοφία και γνώση. Με ξύπνησαν».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο Γκαργκάσουλας, που νοσηλεύεται φρουρούμενος καθότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πριν τον συλλάβουν, ήταν γνωστός στις Αρχές. Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για επίθεση που φέρεται να έκανε εναντίον του συντρόφου της μητέρας του, Γκάβιν Γουίλσον.

Το μαχαίρωμα

Η αστυνομία κλήθηκε στις 2 π.μ. της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας) σε μια περιοχή του Γουίνδσορ, μετά από καταγγελίες για μαχαίρωμα. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, τόσο ο θύτης (ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας) όσο και το θύμα (ο αδερφός του, Αγγελος Γκαργκάσουλας) είχαν φύγει. Το πρωί της ίδιας μέρας ο Αγγελος Γκαργκάσουλας εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από μαχαίρι.

Κι άλλα απειλητικά μηνύματα

Η Herald Sun αναφέρει ότι ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας, γνωστός και ως Τζίμι ή Τζέιμς, έχει ιστορικό με χρήση ναρκωτικών. Και τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, μια σειρά από «θυμωμένα» μηνύματά του είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του στο Facebook. Μάλιστα, σε ένα από αυτά απειλούσε την αστυνομία, έχοντας ποστάρει και μια φωτογραφία με όπλα και σφαίρες.

«Την επόμενη φορά που θα ακούσετε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε "πέφτοντας το καθήκον", αναλογιστείτε μόνο για μια στιγμή την πιθανότητα ο "υπερασπιστής του νόμου" να ήταν ο κακός τύπος και ο "δολοφόνος του αστυνομικού" ο καλός. Γ@μ@τε την αστυνομία».

Ενα από τα τελευταία του ποστ, τη Δευτέρα, έγραφε: «Κηρύσσω τον πόλεμο στην τυραννία. Σήμερα, εσείς, σκυλιά, έχετε την επιλογή ή να με πιστέψετε... και να παραμείνετε πιστοί σε μένα... ή να υπηρετήσετε αυτόν που θα σας υποδουλώσει».

«Είμαι ο βασιλεύς των βασιλέων. Ο ίδιος ο θεός σε ανθρώπινη μορφή», έγραφε σε ένα άλλο «παρανοϊκό» μήνυμά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ