Παπαρήγα: Οι «πρόθυμοι» τα έχουν βρει για κυβέρνηση μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Οι «πρόθυμοι» τα έχουν βρει για κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Παπαρήγα: Οι πρόθυμοι τα έχουν βρει για κυβέρνηση μετά τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μη βγει ισχυρή κυβέρνηση από τις προσεχείς εκλογές, ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας το λαό να βάλει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Αλέκα Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι να βγει δυνατός ο λαός και να μπορεί να παρεμβάλει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης. Να μη φοβηθεί. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση θα τα βρουν. Ήδη, έχουν ετοιμαστεί. Μην ακούτε τον κ. Σαμαρά, μην ακούτε τι λέει ο κ. Παπανδρέου, ή ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ήδη υπάρχουν και οι πρόθυμοι να συμβάλουν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση καθόλου και να παρέμβει ο λαός. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση φιλολαϊκή»

Η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ακόμα πως δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, «με όρους συνύπαρξης με τα μονοπώλια και διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ», ενώ εξήγησε γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας:

«Αν μπορούσαμε, αυτή τη στιγμή, με τη συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση, να ανακόψουμε τις συνέπειες της κρίσης και να λύσουμε τα προβλήματα του λαού θα παίρναμε μέρος. Και τολμηροί είμαστε και τα ρίσκα παίρνουμε. Αυτό είναι, όμως, αδύνατο».

Επέμεινε, τέλος, στη θέση της για ανατροπή του συστήματος, σημειώνοντας:

«Εμείς ημερομηνία αλλαγής του πολιτικού συστήματος δεν μπορούμε να βάλουμε, να πούμε σε ένα χρόνο, δύο και τρία, γιατί αυτό εξαρτάται από την πλειοψηφία του λαού, δεν θα είναι έργο του ΚΚΕ και μόνο. Αν δεν αποφασίσει ο λαός, δεν θα γίνει αυτή η αλλαγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ