Σε κίνδυνο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παραγωγούς ενέργειας με φωτοβολταϊκά - iefimerida.gr

Σε κίνδυνο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παραγωγούς ενέργειας με φωτοβολταϊκά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπιστολή για την διασφάλιση των απαιτήσεων του ΛΑΓΗΕ από την ΔΕΗ μέσω του ΑΔΜΗΕ για πόρους ΑΠΕ που ληξιπρόθεσμα του οφείλονται, απέστειλε προς τον Λειτουργό της Αγοράς ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η στάση του ΛΑΓΗΕ, «που του οφείλονται ληξιπρόθεσμα ύψους 550 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ μέσω ΑΔΜΗΕ και 120 εκατ. από ΔΕΗ μέσω ΔΕΔΔΗΕ, ήτοι συνολικά 670 εκατ. ευρώ, καθίσταται υπερκρίσιμη και κομβική για την προστασία αφενός της υπόστασης του και αφετέρου των χιλιάδων συμβαλλόμενων μαζί του ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ στους οποίους και οφείλει ληξιπρόθεσμα 839,5 εκατ. ευρώ.»

Ο ΣΠΕΦ προειδοποιεί ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τη διοίκηση του ΛΑΓΗΕ, ίσως ζητήσει «εισαγγελική παραγγελία για τον αναλυτικό οικονομικό έλεγχο της κατάστασης, αφού υπαγόμενος ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ στα νομικά πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ευθέως αυτή η διαδικασία.»

Τέλος, ο ΣΠΕΦ επισημαίνει ότι «επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, σας καλούμε όπως εντός δέκα (10) ημερών μας γνωστοποιήσετε τις περαιτέρω ενέργειες σας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και ειλικρινώς δεν το επιθυμούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αποζητήσουμε την Ποινική και Αστική σας δίωξη ως διοίκηση του ΛΑΓΗΕ ΑΕ, αλλά και να πράξουμε ότι περαιτέρω απαιτείται για την διασφάλιση και προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτοβολταικά ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ