Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» [εικόνες]

Το κομβόι αστυνομικών οχημάτων που εκτιμάται ότι μεταφέρει το βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν, που είναι γνωστός ως “Ελ Τσάπο” έφτασε στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

Το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ έφτασε αεροπορικώς από την Ciudad Juarez στη Νέα Υόρκη και σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος Γκουζμάν, μεταφέρθηκε με μικρό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ από τις φυλακές όπου κρατούνταν στα βόρεια του Μεξικού.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Μεξικό

Στη συνέχεια, με πομπή αστυνομικών οχημάτων μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

Εικόνες από την άφιξή του στη Νέα Υόρκη

Ο «Ελ Τσάπο» είχε συλληφθεί από το Σώμα Πεζοναυτών του Μεξικού τον Φεβρουάριο του 2014, τον Ιούλιο του 2015 όμως με έναν θεαματικό τρόπο, απέδρασε μέσω μίας υπόγειας στοάς.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2016, συνελήφθη και πάλι, με τον πρόεδρο της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, να ανακοινώνει ότι γίνονται βήματα προκειμένου το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο «Ελ Τσάπο» αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εμπορία ναρκωτικών, απαγωγές και ανθρωποκτονίες από τις αρχές διαφόρων πόλεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Σικάγου, του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης και στις ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Ο ίδιος πάλεψε προκειμένου να μην εκδοθεί και να παραμείνει στο Μεξικό, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ελ Τσάπο θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν.

Φωτογραφίες: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ Τσάπο έκδοση Νέα Υόρκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ