Καρφιά Σόιμπλε για Τσίπρα: Πρέπει να εφαρμόσει όσα μας υποσχέθηκε - iefimerida.gr

Καρφιά Σόιμπλε για Τσίπρα: Πρέπει να εφαρμόσει όσα μας υποσχέθηκε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Φαρμάκι» έσταξε για μια ακόμα φορά ο Β. Σόιμπλε μιλώντας για την Ελλάδα και ειδικά για τον Α. Τσίπρα, κατηγορώντας τον επί της ουσίας ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Bloomberg, ο Β. Σόιμπλε με δηκτικό τρόπο αναφέρεται στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις του 2015, που κατέληξαν στο τρίτο Μνημόνιο αλλά και στις εκλογές που προκήρυξε λίγο αργότερα ο Α. Τσίπρας σημειώνοντας ότι αν και είπε πως επρόκειτο για το αντίθετο από αυτό που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, κέρδισε. “Και τώρα πρέπει εφαρμοστεί”, συμπλήρωσε ο Β. Σόιμπλε, πετώντας το μπαλάκι της εμπλοκής με το ΔΝΤ στην ελληνική πλευρά.

Αίσθηση προκαλεί ότι ενώ ο δημοσιογράφος τον ερωτά αν ήταν καλύτερο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα να αποχωρήσει αυτή από το 2010, με το ξέσπασμα της κρίσης, ο Β. Σόιμπλε αποφεύγει να δώσει τη συνήθη διπλωματική απάντηση περί ενότητας, ενώ όταν προκαλείται με την ερώτηση ότι πολλοί πολιτικοί θα ήθελαν να γνωρίζουν ότι είχαν δίκιο (σ.σ. για την άποψη περί Grexit), o Γερμανός υπουργός σημειώνει ότι “αν είσαι μέλος κυβέρνησης, δεν πρέπει να το κάνεις αυτό δημοσίως”.

Επί της ουσίας, την ώρα που η Αθήνα πασχίζει να βάλει τη διαπραγμάτευση στις ράγες, ευελπιστώντας πως είτε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει με τις ευλογίες ή έστω την ανοχή των Ευρωπαίων είτε θα συμβιβαστεί και θα ξεμπλοκάρει την αξιολόγηση, ο Β. Σόιμπλε ρίχνει το ανάθεμα στην ελληνική πλευρά και απειλεί ότι η έξοδος του ΔΝΤ θα σημάνει στην πραγματικότητα και έξοδο της Ελλάδας από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ