Βραζιλία: Νέα μακελειό σε φυλακή -Σοκαριστικό βίντεο δείχνει κρατουμένους να κόβουν κεφάλια [βίντεο] - iefimerida.gr

Βραζιλία: Νέα μακελειό σε φυλακή -Σοκαριστικό βίντεο δείχνει κρατουμένους να κόβουν κεφάλια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σκληρό βίντεο που κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά και πωλείται για 74 λίρες απεικονίζει την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στη φυλακή Αλκασουίς, στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Τα πλάνα δείχνουν τους κρατουμένους να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον και να ποζάρουν κρατώντας κομμένα κεφάλια και ξεριζωμένες καρδιές.

Eνδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το ότι ο Χόμπινσον Φαρία, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Νόρτσι, όπου βρίσκεται το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο σφαγιάστηκαν 26 φυλακισμένοι το Σαββατοκύριακο, απηύθυνε έκκληση στον στρατό να στείλει δυνάμεις να επέμβουν.

«Ζήτησα (...) από τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ να εξουσιοδοτήσει αμέσως, ακόμη και σήμερα, τις ένοπλες δυνάμεις, τον στρατό ξηράς και τους Πεζοναύτες, να περιπολούν στους δρόμους της Νατάλ», της πρωτεύουσας της Πολιτείας, είπε ο κυβερνήτης στο ραδιοφωνικό δίκτυο CBN.

Μέλη συμμοριών «επιτίθενται σε λεωφορεία, για να εκδικηθούν (σ.σ. την πολιτειακή κυβέρνηση) που αποφάσισε να τους χωρίσει» μεταγάγοντάς τους σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, πρόσθεσε ο Φαρία.

Σήμερα το πρωί, η αυλή της φυλακής, που απέχει ελάχιστα από τη Νατάλ και όπου κρατούμενοι που ανήκουν σε αντίπαλες συμμορίες αναμετρώνται εδώ και αρκετές ημέρες, ήταν παραδομένη στη βία-μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Πλάνα που κατέγραψε η τηλεοπτική υπηρεσία του Γαλλικού Πρακτορείου εικονίζουν δύο ομάδες δεκάδων κρατούμενων, ταμπουρωμένων πίσω από αυτοσχέδιες οχυρώσεις, σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων, να αναμετρώνται πετώντας η μια στην άλλη πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα.

Καταγράφηκαν επίσης μέλη των δύο ομάδων, πάνω στις στέγες των πτερύγων της φυλακής, όπου έχουν τοποθετηθεί λάβαρα των συμμοριών στις οποίες ανήκουν, να ανταλλάσσουν ύβρεις και απειλές, διάφορα αντικείμενα φλεγόμενα και κρατούμενοι να κυκλοφορούν κραδαίνοντας ρόπαλα.

Ανδρες της αστυνομίας, που είχαν πάρει θέσεις στα τείχη του περίβολου, προχώρησαν στη χρήση βλημάτων με περίβλημα καουτσούκ καθώς και δακρυγόνων. Το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globonews μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζονται τραυματίες.

Χτισμένη πάνω σε έναν αμμόλοφο, με θέα στον ωκεανό, η φυλακή Αλκασουίς, στην οποία οι έγκλειστοι φθάνουν τους 1.200, έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ελβετικό τυρί» λόγω των αναρίθμητων αποδράσεων φυλακισμένων που ανοίγουν τρύπες στο αμμώδες έδαφος.

Την Τετάρτη οι αρχές χρησιμοποίησαν τέσσερα λεωφορεία για να μεταγάγουν σε άλλη φυλακή της ίδιας Πολιτείας 220 κρατούμενους που ανήκουν σε μια από τις αντίπαλες συμμορίες καθώς επαπειλείτο νέα σφαγή. Επρόκειτο για μέλη της συμμορίας «Συνδικάτο του Εγκλήματος RN».

Προφανώς εξαιτίας αυτής της κίνησης των αρχών, ξέσπασαν επεισόδια σε έξι πόλεις της Πολιτείας: κάηκαν 21 λεωφορεία, έξι αυτοκίνητα και ένα φορτηγό, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών. Συνελήφθησαν επτά πρόσωπα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Στην ίδια Πολιτεία, εκδηλώθηκε επίσης μια «εξέγερση» σε άλλη φυλακή, στην πόλη Καϊκό, όπου έχασε τη ζωή του ένας φυλακισμένος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, όμως η κατάσταση ετέθη υπό έλεγχο.

Ο ανελέητος πόλεμος των συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στη Βραζιλία έχει ήδη, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσαήμερο του νέου έτους, στοιχίσει τη ζωή σε 140 ανθρώπους.

Αυτές που συγκρούονται είναι η ισχυρή συμμορία Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας που έχει έδρα το Σάου Πάουλου, και η Κόκκινη Διοίκηση που έχει τη βάση της στο Ρίου ντε Ζανέιρου, καθώς και μικρότερες, τοπικές συμμορίες που έχουν συμμαχήσει είτε με την μια ή με την άλλη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραζιλία φυλακές σφαγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ