ΝΔ: "επαναδιαπραγμάτευση" του Μνημονίου α λα Ιρλανδικά - iefimerida.gr

ΝΔ: "επαναδιαπραγμάτευση" του Μνημονίου α λα Ιρλανδικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, φέρνοντας ως παράδειγμα την αλλαγή των όρων της δανειοδοτικής συμφωνίας μεταξύ Ιρλανδίας-τρόικας. «Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.


Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός ύστερα από διαπραγματεύσεις κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον σημείωσε ότι και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

«Η ανατροπή αυτή απαντά έμπρακτα σε όσους εδώ στη χώρα μας θεωρούν το μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί όπως πρέπει», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Ο "γαλάζιος" πορτ παρόλ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την -για μία ακόμη φορά- πως ακολουθεί "λάθος μείγμα πολιτικής". «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Είναι αναποτελεσματική», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η «χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν».

Σχετικά με το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν. Από εκεί και πέρα, κατέληξε, θα υπάρξει επικαιροποίηση στο «Ζάππειο 2».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ