Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε - iefimerida.gr

Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Χρήστος Θηβαίος συναντά και πάλι μετά από καιρό επί σκηνής τον Θάνο Μικρούτσικο με μία σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων».

Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

«Η εκ νέου συνεργασία με τον Θάνο μας βρίσκει και τους 2 ανανεωμένους με νέο υλικό. Εκείνος με την 'Ομίχλη των καιρών' με την εξαιρετική Μαριάννα Πολυχρονίδη κι εμένα με το 'Σιδερένιο Νησί'» λέει ο Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr.

To 'Σιδερένιο νησί' είναι η Σέριφος και τα μεταλλεία της και το υλικό δεν προέκυψε μέσα απο τις σελίδες κάποιου βιβλίου ή κάποιου ντοκιμαντέρ, αλλά από επιτόπια έρευνα. Ενα μουσικό έργο εμπνευσμένο από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916.
Γιατί αυτό το θέμα και γιατί τώρα;
«Τα τελευταία οκτώ χρόνια μου έγινε έμμονη ιδέα. Επισκέφθηκα το ορυχείο στο Λιβάδι πολλές φορές. Περπάτησα τις στοές μόνος με φακό. Με τύφλωνε το φως όταν έβγαινα. Σκεφτόμουν ανθρώπους να ζούνε 10 -12 ώρες στις στοές να μπαίνουν χάραμα και να βγαίνουν νύχτα. Πατέρας και γιος στην ίδια στοά. Να γκρεμίζεται η στοά και να ξεκληρίζεται μια οικογένεια. Να βγαίνεις για διάλειμμα και το φως των Κυκλάδων να σε παραλύει. Για αυτό το λόγο καταπιάστηκα με το θέμα. Οσων αφορά στο, γιατί τώρα, γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ εμπλεκόμαστε στη μνήμη για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην εργασία».

Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε | iefimerida.gr 0

Ακόμα μία συνάντηση με τον Θάνο Μικρούτσικο, τι σχέση είναι αυτή που έχετε τελικά, μέσα από το πέρασμα των χρόνων;
«Κατ’ αρχάς συναδελφική, αμοιβαίου σεβασμού, φιλίας και δημιουργίας»

Τόσο στην εξαιρετική παράσταση του 9:05, σας είδαμε σε σκετσάκια του Σαίξπηρ, όσο και μετά που συμμετείχατε στον Καραγκιόζη στο Μέγαρο παίζατε ρόλο και αναρωτιέμαι αν θα θέλατε να συμμετάσχετε σε κάτι θεατρικό.
«Μην ξεχνάτε ότι είμαι παιδί ηθοποιών και η υποκριτική εμπλουτίζει την ερμηνεία μου στο τραγούδι αλλά και η συγκίνηση του υποδίεσθαι ανοίγει δρόμους να γνωρίσω τον εαυτό μου. Το θέατρο είναι η μικρή μου φάτνη».

Έχει βρεθεί ανάμεσα στους καλλιτέχνες που στήριξαν από σκηνής τον Αλέξη Τσίπρα, όπως στο δημοψήφισμα για το «Όχι», ωστόσο σε ερώτηση για το, τί είναι αυτό που τον πείθει και θέλει να μεταφέρει στους άλλους με τη στάση του, απαντά σήμερα, «σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε».

Θα σας ενδιέφερε η Βουλή, να εμπλακείτε με την πολιτική; είναι η επόμενη ερώτηση. «Όχι έχω άλλη αντίληψη για το τί είναι πολιτική. Η καθημερινή ζωή είναι μια σπουδή πολιτική».

Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε | iefimerida.gr 1

Φοίτησε πλάι στον Ουμπέρτο Εκο, ένας καλλιτέχνης με σπουδές φιλοσοφίας. Ποια είναι η «φιλοσοφία» του για τη ζωή; «Μια υψηλή αισθητική που θα σνομπάρει τον επιθετικό μας εαυτό».

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε | iefimerida.gr 2

Στο πρώτο μέρος ο Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, «Στην Ομίχλη των Καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ο Χρήστος Θηβαίος θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το έργο του από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916. Αν και τα δύο αυτά έργα εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί μέσα από τη μουσική, τα κείμενα αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Χρήστος Θηβαίος στο iefimerida.gr: Μη με ρωτάτε για τον Τσίπρα, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε | iefimerida.gr 3

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9315 600

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ