Πάντοαν στο Νταβός: «Τα προβλήματα της Ευρώπης γεννιούνται στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη» - iefimerida.gr

Πάντοαν στο Νταβός: «Τα προβλήματα της Ευρώπης γεννιούνται στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η Ευρώπη. Τα προβλήματά μας γεννιούνται στις Βρυξέλλες και ενίοτε στην Φρανκφούρτη. Αυτό είναι το πρόβλημα. Πρέπει να αναστρέψουμε πλήρως τις πολιτικές γιατί αυτή τη στιγμή ενισχύουν την επιχειρηματολογία ότι ο λαϊκισμός έχει δίκιο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας στο Νταβός.

Μιλώντας σε πάνελ για τη μεσαία τάξη ο Πιερ Κάρλο Παντοάν υπογράμμισε ότι στις ανεπτυγμένες οικονομίες και ειδικά στην Ευρώπη η απογοήτευση για το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται «εκφράζονται με την άρνηση σε ο,τιδήποτε προτείνουν οι πολιτικοί ηγέτες» και σ’ αυτές τις συνθήκες «είναι πιο δύσκολο να βρει κανείς λύσεις παρά να πει όχι».

Ο Παντοάν έσπευσε, πάντως, να διαβεβαιώσει ότι η Ρώμη εμμένει στη στρατηγική των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Στο Νταβός μίλησε και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης των ακολουθούμενων οικονομικών πολιτικών: «ήρθε η ώρα οι πολιτικοί ηγέτες να επανεξετάσουν σε βάθος τις οικονομικές και νομισματικές πολιτικές ενόψει της διαμαρτυρίας και της απογοήτευσης της μεσαίας τάξης που έρχονται ως απάντηση στα πολιτικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.» «Πιθανότατα να σημαίνουν ότι χρειάζεται μια μεγαλύτερη ανακατανομή του εισοδήματος, απ’ ό,τι είχαμε ως σήμερα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ