Η Μόσχα παρατείνει την άδεια παραμονής του Σνόουντεν - iefimerida.gr

Η Μόσχα παρατείνει την άδεια παραμονής του Σνόουντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράσινο φως για να παραμείνει γι’ άλλα δύο χρόνια στη Ρωσία έλαβε απ’ τις αρχές της χώρας ο Έντουαρντ Σνόουντεν – λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ομπάμα για «άφεση» στην Τσέλσι Μάνινγκ του Wikileaks.

Την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για παράταση της άδειας παραμονής στον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω απ’ τις αποκαλύψεις για τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA ανακοίνωσε μέσω Facebook η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει καταφύγει στη Ρωσία απ’ το 2013, όταν είχε αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας καθώς η Ουάσιγκτον ζητούσε την έκδοσή του για το ρόλο που έπαιξε στη διαρροή απόρρητων εγγράφων από προγράμματα παρακολούθησης αμερικανικών μυηστικών υπηρεσιών.

Πάντως ο Ανατόλι Κουτσερένα, δικηγόρος του Αμερικανού, είπε ότι η άδεια παραμονής παρατάθηκε έως το 2020 κι ότι ο πελάτης του θα πληροί σύντομα κάθε προϋπόθεση για να μπορεί να υποβάλει αίτηση για να πάρει την ρωσική υπηκοότητα.

«Στην πραγματικότητα τώρα συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει την υπηκοότητα στο μέλλον, μετά το πέρας μιας συγκεκριμένης περιόδου, καθώς από το νόμο προβλέπεται μια περίοδος διαμονής στο ρωσικό έδαφος όχι μικρότερης των πέντε ετών (για να μπορεί κάποιος να πάρει την υπηκοότητα). Τώρα διαμένει ήδη στο ρωσικό έδαφος για σχεδόν 4 χρόνια, δεν παραβιάζει το νόμο, δεν έχουν γίνει καταγγελίες εναντίον του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρατάθηκε η άδεια διαμονής του», είπε ο δικηγόρος μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ