Σκωτία: Οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο το «σκληρό Brexit» - iefimerida.gr

Σκωτία: Οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο το «σκληρό Brexit»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτήρισε την επιλογή του «σκληρού Brexit», η οποία περιλαμβάνει την έξοδο και από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον.

Η κεντροαριστερή, εθνικίστρια πολιτικός και ηγέτις του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), η οποία ηγείται επίσης της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας, τόνισε ότι η χώρα της θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να καθορίσει η ίδια το μέλλον της, εάν όλες της οι προτάσεις προς την κεντρική βρετανική κυβέρνηση του Λονδίνου για τη μορφή που θα λάβει το Brexit απορριφθούν.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από εκείνο του 2014, καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες, μετά την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αλλάξει.

Η Σκωτία, όπως και η Βόρεια Ιρλανδία, ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., ωστόσο η σαφώς πολυπληθέστερη Αγγλία και η Ουαλία καθόρισαν το αποτέλεσμα, ψηφίζοντας υπέρ του Brexit.

Σκωτία: Οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο το «σκληρό Brexit» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκωτία αντίδραση ομιλία σκληρό Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ