Σε θάνατο καταδικάστηκε η γυναίκα που έκαψε ζωντανή την κόρη της στο Πακιστάν - iefimerida.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκε η γυναίκα που έκαψε ζωντανή την κόρη της στο Πακιστάν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε ένα δικαστήριο στο Πακιστάν μια μάνα που έκαψε ζωντανή την κόρη της για να την τιμωρήσει επειδή παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας.

Η Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου της Λαχώρης ότι σκότωσε τον περασμένο Ιούνιο την κόρη της επειδή «ντρόπιασε την οικογένεια».

Η 18χρονη Ζεενάτ Ραφίκ παντρέυτηκε τον Χασάν Χαν και πήγε να ζήσει με την οικογένειά του, μία εβδομάδα πριν βρει τραγικό τέλος.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τον αδελφό της κοπέλας, Ανές, σε ισόβια, αφού όπως αποδείχθηκε έδειρε το θύμα, προτού η μάνα της την περιλούσει με κηροζίνη και της βάλει φωτιά.

Μετά το θάνατο της Ραφίκ σε μια φτωχογειτονιά της Λαχώρης ουδείς απ’ τους συγγενείς της ενδιαφέρθηκε για την ταφή της.

Η οικογένεια του γαμπρού έθαψε -αφού νύχτωσε- την απανθρακωμένη σορό της κοπέλας σε νεκροταφείο κοντά στην πόλη.

Σε θάνατο καταδικάστηκε η γυναίκα που έκαψε ζωντανή την κόρη της στο Πακιστάν | iefimerida.gr 0

Συγγενείς προσπαθούν να παρηγορήσουν το σύζυγο της αδικοχαμένης κοπέλας

Η βία κατά των γυναικών είναι συχνότατο φαινόμενο στο Πακιστάν, όπου μόνον το 2015 καταγράφηκαν πάνω από 1.100 εγκλήματα τιμής.

Η βουλή της χώρας ψήφισε τον περασμένο Οκτώβριο ειδική νομοθεσία κατά των εγκλημάτων τιμής, τρεις μήνες μετά το στραγγαλισμό της σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Καντίλ Μπαλόχ, ο αδελφός της οποίας συνελήφθη.

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι συγγενείς του θύματος μπορούν να συγχωρήσουν τους καταδικασθέντες σε θάνατο, αλλά οι τελευταίοι θα πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν έγκλημα τιμής μάνα Λαχώρη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ