Η έκκληση της Σακίρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Βοηθήστε τα παιδιά, επενδύστε στους ανθρώπους - iefimerida.gr

Η έκκληση της Σακίρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Βοηθήστε τα παιδιά, επενδύστε στους ανθρώπους

Φωτογραφία: AP/ Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βοηθήστε τα παιδιά, θα είναι οι αυριανοί ηγέτες, θα λύσουν τα αυριανά προβλήματα. Αυτή την έκκληση απηύθυνε η Σακίρα, προς πολιτικούς και επιχειρηματίες, κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, τιμήθηκε για το ανθρωπιστικό έργο της με το ίδρυμα που δημιούργησε, για τη φροντίδα και εκπαίδευση φτωχών παιδιών στην πατρίδα της. Από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Σακίρα απηύθυνε έκκληση να στηριχθούν οι προσπάθειες για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των μη προνομιούχων παιδιών.

«Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν την τροφή και τη διέγερση που χρειάζονται, που δεν τα παίζουν και δεν τα διαβάζουν, δεν θα φτάσουν ποτέ τις δυνατότητές τους. Δηλαδή, το να γεννιέσαι στη φτώχεια σημαίνει ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτή», είπε η Σακίρα, αναφέροντας ότι υπάρχουν 250 εκατ. παιδιά παγιδευμένα στη φτώχεια. «Τα σημερινά μωρά θα δημιουργήσουν τις αυριανές επιχειρήσεις, θα λύσουν τα αυριανά προβλήματα. Αλλά αυτά που έχουν οικονομικό μειονέκτημα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια για να επιτύχουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Εκείνοι που έχουν δύναμη και χρήματα δεν μπορούν απλά να κάθονται και να το αφήνουν αυτό στις κυβερνήσεις», τόνισε η Σακίρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ιδρυμά της, τονίζοντας ότι έχει πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα χρηματοδοτώντας σχολεία στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν τόσο καλά, που τα παιδιά που θα μπορούσαν να μπουν σε ομάδες ανταρτών, αντί για αυτά είναι στο δρόμο για το πανεπιστήμιο.

«Η επένδυση στην εκπαίδευση μπορεί να κάνει θαύματα», υπογράμμισε, καλώντας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να παρέχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους και να επενδύσει στους ανθρώπους.

«Είναι η έξυπνη κίνηση, είναι η στρατηγική κίνηση, είναι απλά αυτό που πρέπει να γίνει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ