Κέρι κατά Τραμπ για τις δηλώσεις του για τη Γερμανία: Ανάρμοστο να εμπλέκεται στην πολιτική άλλων χωρών - iefimerida.gr

Κέρι κατά Τραμπ για τις δηλώσεις του για τη Γερμανία: Ανάρμοστο να εμπλέκεται στην πολιτική άλλων χωρών

Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, για τα όσα είπε για τη Γερμανία, άσκησε ο Τζον Κέρι, χαρακτηρίζοντας ανάρμοστες τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του, ο Τραμπ χαρακτήρισε ως καταστροφικό λάθος της Ανγκελα Μέρκελ το γεγονός ότι υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία. «Είναι ανάρμοστο να εμπλέκεται στην πολιτική άλλων χωρών με αρκετά ευθύ τρόπο», σχολίασε ο Τζον Κέρι, σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την Γερμανίδα καγκελάριο, τονίζοντας ότι είναι από τους πιο ισχυρούς ηγέτες στην Ευρώπη και «από τους πιο σημαντικούς παίκτες αναφορικά με το πού κατευθυνόμαστε».

Παράλληλα, ο Κέρι προειδοποίησε τον Τραμπ ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των δηλώσεών του μετά από την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου. «Από την Παρασκευή θα είναι υπεύθυνος για αυτή τη σχέση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ