Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν ειδικό νόμισμα για τους οίκους ανοχής! - iefimerida.gr

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν ειδικό νόμισμα για τους οίκους ανοχής!

Τάμεσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αρχαίο ρωμαϊκό νόμισμα κατασκευασμένο από ορείχαλκο, το οποίο χρονολογείται από τον 1 αιώνα μ.Χ και πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για την είσοδο σε οίκο ανοχής, ανακαλύφθηκε στις όχθες του ποταμού Τάμεση.

Το νόμισμα έχει στη μια του όψη ένα ζευγάρι που κάνει σεξ και στην άλλη τον αριθμό 14, γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που το εξέτασαν, το νούμερο 14 κατά πάσα πιθανότητα δηλώνει το κόστος εισόδου στους οίκους ανοχής της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ η σεξουαλική πράξη που απεικονίζει κατά πάσα πιθανότητα εξυπηρετούσε τους ξένους που δεν μιλούσαν τη γλώσσα, ώστε να εκφράσουν την επιθυμία τους.

Το νόμισμα, το πρώτο του είδους που έχει βρεθεί ποτέ στη Βρετανία, ανακαλύφθηκε τυχαία από τον σεφ ζαχαροπλαστικής Ρέγκις Κέρσαν, ο οποίος έκανε βόλτα στις όχθες του Τάμεση. Ο ίδιος το δώρισε στο Μουσείο του Λονδίνου, όπου και εκτίθεται ήδη.

«Είναι το τέλειο αρχαιολογικό εύρημα. Είναι σέξι και προκλητικό με την καλύτερη έννοια του όρου. Αντικείμενα σαν και αυτό μπορούν να βοηθήσουν το Μουσείο του Λονδίνου να ξεκινήσει συζητήσεις για θέματα που δείχνουν τα κοινά σημεία μεταξύ νέων και παλιότερων πολιτισμών και πολλές φορές αποτελούν ταμπού», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail η Κάρολιν ΜακΝτόναλντ, έφορος του Μουσείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ