Δικαιώθηκε Μονή στη Χίο -Θα πάρει πίσω το ακίνητο στο οποίο κρατούνται μετανάστες - iefimerida.gr

Δικαιώθηκε Μονή στη Χίο -Θα πάρει πίσω το ακίνητο στο οποίο κρατούνται μετανάστες

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο Ειρηνοδικείο της Χίου, με απόφασή του το πρωί της Δευτέρας, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου, κατά του ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με το κέντρο κράτησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που εξεδόθη ένα μήνα μετά τη συζήτηση της αίτησης, το δικαστήριο ζήτησε την απόδοση του ακινήτου του κέντρου κράτησης μεταναστών Μερσινιδίου από το ελληνικό Δημόσιο στην ιερά μονή. Μετά την απόφαση αυτή, το Δημόσιο και ειδικότερα η αστυνομία, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ακίνητο ούτε ως απλό χώρο συγκέντρωσης μεταναστών, πόσο μάλλον για κέντρο κράτησης παραβατικών, που αποτελούσε και τον σχεδιασμό των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι το έργο της μετατροπής του χώρου σε κέντρο κράτησης παραβατικών μεταναστών είχε δημοπρατηθεί, είχε δε εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος σταμάτησε τις εργασίες μετά την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και τις αντιδράσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή αν το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου ή θα παραχωρήσει οικειοθελώς τη νομή, παραδίδοντας τα κλειδιά του χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μονή Χίος δικαστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ