Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην υδροδότηση -Σε διακοπές προχωρά η ΕΥΑΘ

Σε διακοπή υδροδότησης στις περιοχές της Ευκαρπίας, που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο, προχωρά από τη μία μετά το μεσημέρι σήμερα και για πέντε ώρες η ΕΥΑΘ Α.Ε., προκειμένου να ενισχύσει τα υψηλότερα σημεία της περιοχής, στα οποία δεν έχει ακόμη επέλθει εξομάλυνση της παροχής.

Συγκεκριμένα, το νερό θα κοπεί τις προαναφερόμενες ώρες στις περιοχές μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου, Σμύρνης, Παπαδιαμάντη και Παπάγου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ επισημαίνει ότι η γενικότερη κατάσταση του υδροδοτικού συστήματος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης εμφανίζεται σήμερα βελτιωμένη και οι στάθμες των δεξαμενών παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες ανοδική τάση.

'Οπως επισημαίνεται, η βελτιωμένη εικόνα στην υδροδότηση είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και συνεχιζόμενης αποκατάστασης διαρροών -τόσο από την ΕΥΑΘ, όσο και από τους καταναλωτές στα εσωτερικά τους δίκτυα- αλλά και του τρόπου διαχείρισης του υδροδοτικού μοντέλου της πόλης.

Οι διευθετήσεις που γίνονται στις παροχές του δικτύου τις τελευταίες ώρες αποσκοπούν στην «ελάφρυνση» της λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, η οποία άγγιξε το μέγιστο των αντοχών της (8.000 κ.μ./ώρα προς κατανάλωση) και κυρίως στην ανακούφιση με μεγαλύτερη παροχή περιοχών, που επιβαρύνθηκαν με περισσότερες διακοπές τις προηγούμενες μέρες.

Βλάβες και στα σχολεία

Σε βλάβες οφείλεται η αδυναμία επαναλειτουργίας ορισμένων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία, στα οποία ούτε σήμερα "χτύπησε το κουδούνι", όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, ο Περιφερειακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Ενδεικτικά, για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι "το Σαββατοκύριακο δούλευαν τα συνεργεία του δήμου αλλά δεν κατάφεραν αν επισκευάσουν όλες τις βλάβες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά εννιά νηπιαγωγεία, έξι δημοτικά σχολεία και το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία ωστόσο από αύριο Τρίτη αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά".

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει σχετική ανακοίνωση για όσα σχολεία είναι ανοιχτά και όσα δεν είναι, στις ιστοσελίδες των δήμων, των κατά τόπους διευθύνσεων εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας.

Κλειστό και το ΑΤΕΙ λόγω τεχνικού προβλήματος

Ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα κράτησε κλειστό και σήμερα το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 ο αναπληρωτής πρόεδρός του, Παναγιώτης Τζιώνας.

"Λόγω σοβαρής βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο έχουμε διακοπή της υδροδότησης και για λόγους υγιεινής δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά" είπε και πρόσθεσε ότι έγιναν προσπάθειες να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την επισκευή της βλάβης.

"Εκτιμώ ότι από αύριο θα λειτουργούμε κανονικά" ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι το κύριο μέλημα της διοίκησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν ή κινδυνεύσουν οι χιλιάδες φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΑΘ βλαβες κακοκαιρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ