Κινητοποιήσεις από τους ειδικευόμενους γιατρούς τη Μεγάλη Τετάρτη - iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις από τους ειδικευόμενους γιατρούς τη Μεγάλη Τετάρτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Μεγάλη Τετάρτη οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων στην Αθήνα και τον Πειραιά, με απόφαση της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Οι ειδικευόμενοι αντιδρούν σε σχέδιο του κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για την ιατρική εκπαίδευση. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ «η δημοσιοποίηση μέσω των εφημερίδων του σχεδίου για την ιατρική εκπαίδευση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους νέους γιατρούς. Είναι ενδεικτικό ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, η ΟΕΝΓΕ και οι άλλοι ιατρικοί φορείς είχαν πλήρη άγνοια του υποτιθέμενου «προσχεδίου νόμου», το οποίο ακόμη και ο υπουργός Υγείας αποκήρυξε χλιαρά».

Συγκέντρωση εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο των ιατρείων των επείγοντων περιστατικών στις 8 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην οποία καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας:

«Επειδή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη μηδενική έλλειψη προσωπικού, από την έγκαιρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την υπόσχεση για αύξηση αποδοχών, επειδή μας υποσχέθηκαν ότι οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν και επειδή υπάρχει περίσσια υγειονομικών υλικών, είπαμε να το γιορτάσουμε, μέρες που είναι.

Γι' αυτό, καλούμε όλο το προσωπικό στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 8π.μ. Τετάρτη 20/04».

Συνέλευση οι προμηθευτές των νοσοκομείων

Στο μεταξύ οι προμηθευτές των νοσοκομείων αποφασίζουν σήμερα το απόγευμα σε γενική συνέλευση τη στάση που θα κρατήσουν απο δω και πέρα μετά και τη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας για εξόφληση των οφειλών τους μέσα στο Μάιο.

Πηγή: Healthview.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ