Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο σπίτι του στο Κολωνάκι, ο Αλέξανδρος-Ιωάννης Μάρδας.


Ο άλλοτε «γκουρού» των θρυλικών «Σκαθαριών» και πρώην σύζυγος της ηθοποιού Τάνιας Τρύπη με την οποία απέκτησε μια κόρη, που σήμερα είναι 22 ετών, εντοπίστηκε νεκρός στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Κανάρη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ενώ από την πρώτη αυτοψία στη σορό δεν υπάρχουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή όπλο.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο θυρωρός δεν είχε δει τον 75χρονο τις τελευταίες μέρες και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο 74χρονος πάντως ταλαιπωρούνταν για χρόνια από παραμορφωτική αρθρίτιδα.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο θάνατος του 75χρονου Αλέξη Μάρδα θα πρέπει να επήλθε μερικές μέρες νωρίτερα. Ο θυρωρός της πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, όπου διέμενε ο μάνατζερ, ειδοποίησε την Παρασκευή τους οικείους του ότι κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, καθώς είχε μέρες να τον δει. Μέλη της οικογένειάς του παρουσία δικηγόρου και αστυνομικών άνοιξαν το διαμέρισμα και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης ή εμφανή στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και όλα δείχνουν πως τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά.

Ο γκουρού των Μπητλς

Ο Αλέξης Μάρδας γεννήθηκε το 1942. Ο Τζον Λένον τον θεωρούσε δάσκαλό του. Του έδωσε το παρατσούκλι «Magic Alex», εξαιτίας των εντυπωσιακών γνώσεών του στις επιστήμες και την τεχνολογία.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αρχές δεκαετίας του ’60 μετακομίζει στην Αγγλία και το 1963 γνωρίζει τον ιδρυτή των «Rolling Stones». Αναλαμβάνει την εμφάνιση του συγκροτήματος στις συναυλίες του και είναι η αφετηρία για μια λαμπρή καριέρα. Γνωρίσει τον ιδιοκτήτη της γκαλερί Indica και συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Τον Μάρδα φέρεται να σύστησε στον Τζον Λένον ο Μπράιαν Τζόουνς των The Rolling Stones για τους οποίους είχε φτιάξει ένα ψυχεδελικό κουτί με φως. Τα παράξενα ηλεκτρονικά gadget που έφτιαχνε τα αγάπησαν όλοι οι Beatles, αλλά ειδικά ο Τζον Λένον που ήταν αυτός που τον ονόμασε «γκουρού».

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Ο John (Lennon) δεν είχε ανάγκη από μία γυναίκα. Είχε ανάγκη από έναν φίλο που θα ήταν ο κολλητός του, θα ήταν ο πατέρας του, ο φίλος του, θα ήταν ο αδελφός του, όλα μαζί. Χρειαζόταν προστασία σε καθημερινή βάση. Μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες χωρίς πατέρα με πολλά προβλήματα. Ζούσε απομονωμένος πάντα, δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλές γυναίκες. Οι Beatles έτρεμαν τις νεαρές θαυμάστριες τους και είχαν μόνιμα μανία καταδίωξης», είχε δηλώσει ο Αλέξης Μάρδας πριν μερικά χρόνια στην εκπομπή «Αργά».

Όταν το 1967 το συγκρότημα θέλησε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας θέλησε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του, ώστε να γίνει αυτό.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τον Ιούλιο του 1967, τα τέσσερα μέλη των Beatles ταξίδεψαν στην Ελλάδα και μετέβησαν σε ένα νησί κοντά στην Εύβοια.

«Ο Αλεξ προσκάλεσε τον Τζον σε διακοπές στην Ελλάδα και μετά μας προσκάλεσαν όλους. Υπήρχε μια κάποια ιστορία για να αγοράσουμε ένα ελληνικό νησί. Ήταν λίγο… νεφελώδης αλλά το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε είναι να πάμε στην Ελλάδα και να δούμε εάν μας άρεσε εκεί. Η ιδέα ήταν να αγοράσουμε ένα νησί όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλουμε, ένα είδος κοινόβιο χίπηδων όπου κανένας δεν θα ανακατευόταν με τον τρόπο ζωής μας» αναφέρει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στο βιβλίο του «Many Years From Now».

Το 1968 παντρεύεται την Ευφροσύνη Δοξιάδου, κόρη του σπουδαίου αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη με κουμπάρο τον John Lennon που για χάρη του φόρεσε ξανά γραβάτα.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Λίγα χρόνια αργότερα παίρνει διαζύγιο κρατώντας χαμηλούς τόνους. Ανάμεσα στους μεγάλους του έρωτες ήταν αυτός με την Τζόαν Κόλινς και με την Τζέιν Σέιμουρ.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το 1987 αναλαμβάνει χρέη γενικού διευθυντή της εταιρίας Alcom Ltd. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα που λάτρευε. Εκεί είχε μια πολυτελή βίλα όπου είχε φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Το 1993 αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί, αυτή τη φορά την ηθοποιό Τάνια Τρύπη και αποκτούν μια κόρη.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Πώς έχασε το παλάτι στην Υδρα

«Πρόκειται για ένα τεράστιο σπίτι, από τα ωραιότερα του νησιού και με εξέχουσα θέα, που δυστυχώς ο Μάρδας έχασε για οφειλές στο Δημόσιο» διαβάζαμε το 2015 στο ένθετο «Gossip» της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο», όπως λέει και το παλιό τραγούδι, έναντι 5.000.000 ευρώ. Με θέα το απέραντο γαλάζιο, στο διαμάντι του Αργοσαρωνικού,την Ύδρα, σε μια τοποθεσία πραγματικά «φιλέτο», είναι χτισμένο ένα μοναδικό παλάτι του άλλοτε «βασιλιά» Αλέξη Μάρδα. Χωρισμένο σε δύο επίπεδα, πισίνα και τεράστιους κήπους, εκεί έζησε πολλά θρυλικά καλοκαίρια ο πρώην μάνατζερ των Beatles και ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές του πλανήτη.

Ολοι πέρασαν από το υδραίικο παλάτι του επιχειρηματία και παραγωγού…Από τη θρυλική «Αλέξις» της δυναστείας Τζόαν Κόλινς, τον Ρίτσαρντ Γκιρ, τον Ρόμπερτ Ντε Nίρο, τον Ομάρ Σαρίφ, την Τζέιν Σέιμουρ, τους Beatles, τον Μικ Τζάγκερ μέχρι «μικρότερους» εγχώριους σταρ.

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Το όνειρο έγινε εφιάλτης

Τα πράγματα,όμως, δεν ήρθαν όπως τα περίμενε ο Αλέξης Μάρδας, όταν το 2009, με την οικονομική κρίση, αποφάσισε να κάνει μία επένδυση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως κίνηση αυτοκτονίας. Η αγορά των τηλεοπτικών στούντιο «Τσιλιγιάννη» ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο, που θα το μεταμόρφωνε σε ένα μικρό Χόλιγουντ, το «Media Factor».

Με τεράστιες αίθουσες, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για κινηματογραφικές παραγωγές του εξωτερικού και σταρ να έρχονται στην Ελλάδα να υπογράφουν τα χρυσά κινηματογραφικά συμβόλαια. Το όνειρο, όμως, αποδείχθηκε πολυέξοδο. Ο Αλέξης Μάρδας πνίγηκε στα χρέη, χάνοντας ακόμη και το μοναδικό του σπίτι στην Ύδρα.

Σύμφωνα με υπάλληλο του υποθηκοφυλακείου Ύδρας,που διαχειρίζεται τις υποθέσεις των ακινήτων: «Πρόκειται για ένα τεράστιο σπίτι, από τα ωραιότερα του νησιού και με εξέχουσα θέα, που δυστυχώς ο κύριος Μάρδας έχασε, ενδεχομένως για οφειλές του στο Δημόσιο. Μετά από πλειστηριασμό, που έγινε τα περασμένα Χριστούγεννα, το ακίνητο πέρασε στα χέρια τράπεζας». Ένα όνειρο χρόνων ναυάγησε στα βάθη του Αργοσαρωνικού…

Η απίστευτη ζωή του Αλέξη Μάρδα, συνεργάτη των Beatles, που βρέθηκε νεκρός στο Κολωνάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαρδας Κολωνάκι νεκρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ