Το δεύτερο TEDxNTUA είναι γεγονός! - iefimerida.gr

Το δεύτερο TEDxNTUA είναι γεγονός!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φετινό θέμα;

HEURISTICS! Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στο Ωδείο Αθηνών, μια ομάδα φοιτητών του ΕΜΠ μας περιμένει να προσεγγίσουμε μαζί της τις ευριστικές μεθόδους, δηλαδή κάθε τρόπο που ασυνείδητα ή εμπειρικά επιστρατεύεις για να δώσεις λύση σ’ ένα αδιέξοδο πρόβλημα.

Μία εκδοχή; Το ένστικτο! Ένα αποτέλεσμα; Η πατέντα!

Οι ευριστικές μέθοδοι, γνωστές στους μηχανικούς ως μη συμβατικοί αλγόριθμοι επίλυσης προβλημάτων, είναι το υπολογιστικό μέσο που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο μυαλό όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η κινητοποίηση της λογικής προς κάθε κατεύθυνση μέσω εμπειριών και προκαταλήψεων, όταν η εύρεση της βέλτιστης λύσης δεν είναι εφικτή. Τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούνται τόσο σε θέματα της καθημερινής ζωής, όσο και σε σπουδαία επιστημονικά ζητήματα. Οι λύσεις που προκύπτουν δεν ανήκουν απαραίτητα στο σύνολο των καθιερωμένων και η απόκλιση αυτή δημιουργεί ιδανικό έδαφος προς ανάλυση και περαιτέρω σκέψη.

Η ομάδα του TEDxNTUA επιστρέφει και υποδέχεται εννέα ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα μοιραστούν μαζί μας καινοτόμες ιδέες με στόχο τον προβληματισμό και την ανάδειξη μιας μη κλασικής λογικής στην αντιμετώπιση πάσης φύσεως προβλημάτων.

Το TEDxNTUA 2017 δίνει φωνή σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν!

Το δεύτερο TEDxNTUA είναι γεγονός!  | iefimerida.gr 0

Kατασκευές εκτάκτου ανάγκης από containers, αυτοματοποιημένες συσκευές υδροπονικής καλλιέργειας και ηλεκτρομηχανολογικές μέθοδοι προσομοίωσης είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν, στο πλαίσιο της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού να μιλούν για σύγχρονα ζητήματα, όπως τα παγωμένα ουράνια σώματα, η μέθοδος επεξεργασίας γονιδιώματος CRISPR και η ρευστή αρχιτεκτονική (“Transarchitecture”).

Παράλληλα, workshops τα οποία θα λάβουν χώρα την ημέρα του event, θα δώσουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του virtual reality, να σχεδιάσουν τα προβλήματά τους και μέσω software προγραμματισμού να υπερβούν τα όρια της φυσικής πραγματικότητας.

Το δεύτερο TEDxNTUA είναι γεγονός!  | iefimerida.gr 1

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο TEDxNTUA 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται συνεχώς το επόμενο διάστημα τόσο στο επίσημο site, όσο και στα social media της ομάδας.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TED
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ