14 μικρά μυστικά που βοηθούν στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας - iefimerida.gr

14 μικρά μυστικά που βοηθούν στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει, ότι περίπου 85% των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα, καθώς μεγαλώνει μέσα στο χρόνο, επομένως το πρόβλημα αυτό δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί κοινό.

Τα «λακκάκια» του δέρματος είναι ουσιαστικά η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, που προκαλείται από κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών, εκεί όπου εμφανίζονται, παρά τη γενική άποψη ότι οφείλεται στο υπερβολικό βάρος.

Το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα αντιαισθητική που συνήθως παρομοιάζεται με φλοιό πορτοκαλιού.

Αν και αυτό το πολυσύνθετο πρόβλημα δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ατόμου, επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση και κάνοντας το να αισθάνεται ντροπή για την εμφάνιση του.

Για την αντιμετώπιση της υπάρχουν τόσο χειρουργικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η λιποαναρρόφηση, όσο και μη χειρουργικές, που όμως χρειάζονται συνεχή προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και αλλαγές στον τρόπο ζωής και περιποίησης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και τα 14 τιπς για την εξαφάνιση της κυταρίττιδας στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυταρίττιδα πόδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ