No Age: απόψε στην Αθήνα! - iefimerida.gr

No Age: απόψε στην Αθήνα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι No Age είναι η πιο κουλ live μπάντα στο πλανήτη αυτή τη στιγμή. Σε λίγες μέρες έρχονται σε Aθήνα και σε Θεσσαλονική για να μας το αποδείξουν. Μετά από πολύ κόπο ξετρυπώσαμε τον κιθαρίστα τους Randy Randall για να μας λύσει μερικές απορίες.

Τι είναι οι No Age;

Οι No Age είναι μια πανκ μπάντα από το Los Angeles της Καλιφόρνιας.

Πού γνωριστήκατε και πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το συγκρότημα;

Γνωριστήκαμε πουλώντας χάρτες για τα σπίτια των διασημοτήτων στο Χόλυγουντ. Πιάσαμε την κουβέντα και αρχικά θέλαμε να φτιάξουμε μια συμμορία δρόμου, αλλά τη μετατρέψαμε σε συγκρότημα για να γίνουμε πιο εύκολα αρσενικές πόρνες (γελάει).

Ακόμη πιστεύετε ότι «κάθε καλλιτέχνης χρειάζεται μια τραγωδία» στη ζωή του;

Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό. Ο Dean το έγραψε σαν τίτλο για ένα κομμάτι και πάντοτε φαινόταν σαν ένα αστείο ή μια κλισέ υπερβολή.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Οι Man Ray, Paul McCarthey, Steve Allen, Herman Munster.

Από το ντεμπούτο σας Weirdo Rippers μέχρι το τρίτο σας άλμπουμ Everything in Between, τι έχει αλλάξει;

Τόσα πολλά έχουν αλλάξει. Τώρα ζούμε σε τελείως διαφορετικά "γκαράζ" και τρώμε σε διαφορετικές ώρες. Εκτός από αυτό, τίποτα άλλο στην ουσία δεν έχει αλλάξει. Έχουμε την ευκαιρία να ταξιδεύουμε λιγάκι παραπάνω.

Στη νέα χιλιετία που τα πάντα είναι εμπορεύσιμα, πόσο δύσκολο είναι να είσαι αυθεντικός;

Δεν είναι τόσο δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου. Πρέπει να έχει λίγη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και να γράφεις για ότι σου κάνει αίσθηση. Νομίζω ότι είναι εύκολο να αποφύγεις την εμπορικότητα αν δεν είσαι άπληστος και αν δεν σε νοιάζει απλά να ευχαριστείς τους ανθρώπους.

Θα έλεγες ότι η Lady Gaga ή η Katy Perry είναι αυθεντικές;

Δεν ξέρω πραγματικά. Μπορεί να κάνουν κάτι που είναι κουλ. O αγαπημένος μου είναι ο Justin Bieber από όλους αυτούς. Είναι σαν τον David Cassady και τον Donny Osmond σε συσκευασία του ενός. Δεν έχω τσεκάρει τη Lady Gaga ή τη Katy Perry. Αν και είδα την Katy Perry στην τηλεόραση στο Saturday Night Live και μου φάνηκε σούπερ σέξι, οπότε αυτό μπορεί να μετράει. Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική, αλλά μια κούκλα είναι πάντα κάτι που όλοι θέλουν να δουν, έτσι δεν είναι;

Ποιους σύγχρονους καλλιτέχνες θαυμάζεις και γιατί;

Μου αρέσει πολύ ο Richard Serra. Δεν ξέρω αν ακόμη θεωρείται σύγχρονος. Έδρασε κυρίως στη δεκαετία του 70, νομίζω. Τα μεγάλα σιδερένια γλυπτά του μου προκαλούν δέος. Το Titled Arc θεωρείται ακόμη ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του. Titled Arc ονομαζόταν η τεράστια αψίδα που έχτισε για να χωρίζονται οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη. Η κυβέρνηση τελικά την αφαίρεσε, επειδή εμπόδιζε την κυκλοφορία μεταξύ των δύο κτιρίων, κάτι το οποίο ήταν πρόθεση του καλλιτέχνη από την αρχή. Γι' αυτό ο Serra μήνυσε την κυβέρνηση, επειδή κατέστρεψε την τέχνη του. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις αυτή την ρήξη μεταξύ τέχνης και κρατικής γραφειοκρατίας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν φτάσετε στην Αθήνα;

Να βρούμε το καλύτερο φαλαφελατζίδικο της πόλης!

Τι ακριβώς είναι το All-ages Movement Project που υποστηρίζετε;

Το All-ages movement project είναι ένας οργανισμός που στηρίζει τα events για όλες τις ηλικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι σημαντικό, γιατί αρκετοί συναυλιακοί χώροι στη χώρα απαγορεύουν την είσοδο σε άτομα που είναι κάτω των 21 χρονών ,λόγω της νομοθεσίας για το αλκοόλ. Έ, να πάνε να γαμηθούν λοιπόν. Δεν πρέπει να περιμένεις να γίνεις 21 για να πας να δεις μια συναυλία.

Πώς είναι γενικά η κατάσταση στην Αμερική σήμερα;

Είναι ΟΚ. Αρκετά προβλήματα και ματαιώσεις, αλλά γενικά υπάρχουν σημαντικοί καλλιτέχνες και μουσικοί που κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Επόμενα σχέδια;

Τίποτα ιδιαίτερο. Να συνεχίσουμε την περιοδεία και να χαλαρώσουμε. Είμαστε σε περιοδεία για πάνω από 8 μήνες τώρα και ανυπομονούμε να γυρίσουμε σπίτι και να βρεθούμε κοντά σε φίλους και οικογένειες.

Οι No Age είναι ο Dean Allen Spunt (φωνητικά, ντραμς) και ο Randy Randall (κιθάρα). Έχουν υπογράψει στη Sub Pop και έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ (Weirdo Crippers, Nouns, Everything in Between). Τα live τους ξεχωρίζουν για το θορυβώδη και εκρηκτικό χαρακτήρα τους.

Σημεία Προπώλησης: Αθήνα: Ticket House: Πανεπιστημίου 42 και Rhythm Records: Εμ. Μπενάκη 74
Θεσσαλονίκη: Metropolis: Τσιμισκή 33,

Gaia Live: Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα- Θεσσαλονίκη
Six D.O.G.S: Αβραμιώτου 6-8 (πεζόδρομος), Μοναστηράκι - Αθήνα

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ