Αυστραλία: Υπουργός αγόρασε ακίνητο με χρήματα των φορολογούμενων - iefimerida.gr

Αυστραλία: Υπουργός αγόρασε ακίνητο με χρήματα των φορολογούμενων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Σούζαν Λέι ανακοίνωσε την παραίτησή της, μετά το σκάνδαλο υπέρβασης δαπανών, που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει την ενόχληση του πρωθυπουργού, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα η υπουργός χρηματοδότησε την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος για την ίδια με χρήματα φορολογούμενων με τα οποία θα χρηματοδοτούσε ταξίδι της.

H υπόθεση της Σούζαν Λέι απασχολούσε την κοινή γνώμη της Αυστραλίας από το 2015 και έτσι τελικά αποφάσισε να παραιτηθεί κρίνοντας ότι το θέμα «δηλητηρίαζε την πολιτική ζωή». Ωστόσο όπως υποστήριξε, η επένδυση περίπου 500 χιλιάδων ευρώ σε ακίνητο στη διάρκεια υπουργικού ταξιδιού τον Μάιο του 2015, δεν είχε σχεδιαστεί, αρνούμενη εμμέσως τις κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάικλ Τέρνμπουλ ανακοίνωσε τη σύσταση ενός ανεξάρτητου οργάνου που θα παρακολουθεί τις δαπάνες που κάνουν οι υπουργοί, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια καθώς όπως είπε «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με το χρήμα των φορολογούμενων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία υπουργός ακίνητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ