Για τις επόμενες τρεις ημέρες η Αγγλία αλλά και η Σκωτία θα περάσουν δύσκολες ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας. Χαμηλές θερμοκρασίας, έντονη χιονόπτωση και δυνατοί άνεμοι ανάγκασαν ήδη τη διοίκηση του αεροδρομίου του Χίθροου να ακυρώσει 80 πτήσεις.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Αγγλία βρίσκεται σε λευκό φόντο. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα έχει ήδη καλύψει πολλές περιοχές ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμη και για 20 πόντους χιόνι.
Ανεμοι με ταχύτητα 80 χλμ την ώρα αλλά και θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές, έχουν δημιουργήσει χάος στους δρόμους καθώς και αρκετά τροχαία ατυχήματα.
![O χιονιάς χτυπά τώρα την Αγγλία - Ακυρώθηκαν 80 πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου [εικόνες] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/england1_0.jpg?itok=nXkIqLio)
Το αεροδρόμιο του Χίθροου ακύρωσε 80 πτήσεις βασισμένο στις μετεωρολογικές προβλέψεις ενώ άλλες 4 διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν από το Γκάτγουικ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κακοκαιρία θα κρατήσει για τρία 24ωρα και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Θα χτυπήσει κυρίως στη βορειοδυτική Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και τη Β.Ιρλανδία.
![O χιονιάς χτυπά τώρα την Αγγλία - Ακυρώθηκαν 80 πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου [εικόνες] | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/england2_2.jpg?itok=a1s7e1SG)
Τις βραδινές ώρες το θερμόμετρο στις περισσότερες πόλεις της Αγγλίας θα αγγίξει το μηδέν ενώ στην Γκασκώβη θα δείξει έως και -5 βαθμούς Κελσίου.