Μήνυμα στη Μόσχα: Αμερικανικά τανκς φθάνουν στην Πολωνία - iefimerida.gr

Μήνυμα στη Μόσχα: Αμερικανικά τανκς φθάνουν στην Πολωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα καθώς και 3.000 αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν να φθάνουν στην Πολωνία, ώστε να καθησυχάσουν με την παρουσία τους τους νατοϊκούς συμμάχους στην ανατολική Ευρώπη έναντι της ρωσικής απειλής.

Η άφιξή τους εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής που χάραξε η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα κι έρχεται λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει, όπως όλα δείχνουν, βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Δεκάδες τανκς και εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα προωθούνται σιδηροδρομικώς και οδικώς από τη Γερμανία προς την ανατολική Ευρώπη.

Η αμερικανική ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα μετάσχει και σε στρατιωτικές ασκήσεις στις χώρες της Βαλτικής

Μετά την εκλογή του Τραμπ, ωστόσο, εγείρονται ερωτηματικά για το κατά πόσον θα συνεχίσει η Ουάσιγκτον αυτή τη στρατηγική. Ο εκλεκτός του Τραμπ για το υπουργείο Άμυνας, στρατηγός Τζέημς Μάτις, αναμένεται να ερωτηθεί σήμερα στη Γερουσία για τη στάση που θα τηρήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση έναντι του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ