Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο

Να μια καταπληκτική λύση για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά! Τρώγονται, ωστόσο, και ως κυρίως πιάτο, με μια σαλάτα.


Υλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, τους 2 κρόκους, 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Προσθέστε σιγά σιγά το νερό για να γίνει υγρή ζύμη
  • Κάντε μαρέγκα τα δύο ασπράδια και προσθέστε στη ζύμη απαλά -Αφήστε την στην άκρη
  • Τρίψτε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, όχι στο πολύ λεπτό
  • Βάλτε τα κολοκυθάκια σε μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατέψτε καλά
  • Οταν έρθει η στιγμή να τηγανίσετε, διώξτε τα πολλά υγρά από το μείγμα με τα κολοκυθάκια, στίψτε τα, αν δείτε ότι είναι πολύ υγρά
  • Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι δώστε μορφή στις τηγανίτες σας, τηγανίστε τις 3-4 λεπτά
  • Πρέπει να σερβιριστούν ζεστές, ρίξτε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα από πάνω

Μπορείτε να κάνετε τις τηγανίτες χοντρές αλλά και πιο λεπτές, όπως αυτές:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ