Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο - iefimerida.gr

Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μια καταπληκτική λύση για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά! Τρώγονται, ωστόσο, και ως κυρίως πιάτο, με μια σαλάτα.


Υλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, τους 2 κρόκους, 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Προσθέστε σιγά σιγά το νερό για να γίνει υγρή ζύμη
  • Κάντε μαρέγκα τα δύο ασπράδια και προσθέστε στη ζύμη απαλά -Αφήστε την στην άκρη
  • Τρίψτε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, όχι στο πολύ λεπτό
  • Βάλτε τα κολοκυθάκια σε μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατέψτε καλά
  • Οταν έρθει η στιγμή να τηγανίσετε, διώξτε τα πολλά υγρά από το μείγμα με τα κολοκυθάκια, στίψτε τα, αν δείτε ότι είναι πολύ υγρά
  • Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι δώστε μορφή στις τηγανίτες σας, τηγανίστε τις 3-4 λεπτά
  • Πρέπει να σερβιριστούν ζεστές, ρίξτε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα από πάνω

Μπορείτε να κάνετε τις τηγανίτες χοντρές αλλά και πιο λεπτές, όπως αυτές:

Τηγανίτες με κολοκύθι και σκόρδο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ