Το ιδανικότερο πρωινό ή απογευματινό για τις κρύες ημέρες, «πειραγμένο» με λίγο αλκοόλ.
Υλικά
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα
- 1 κουταλιά σούπας ρούμι
- 4 μήλα
- Χυμό 1 λεμονιού
- Λάδι καλαμποκιού για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μπύρα, το αλάτι και το ρούμι
- Αφήστε να ξεκουραστεί αρκετά
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες, χωρίς κουκούτσια
- Ραντίστε τα με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη
- Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, βουτήξτε τις ροδέλες μήλου στην υγρή ζύμη και τηγανίστε τις 2-3 λεπτά
- Ακουμπίστε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε
- Πασπαλίστε με την ζάχαρη άχνη και απολαύστε τις!