Στη «γωνία» βάζουν τα ΜΜΕ τον Γερμανό πρόεδρο Κριστιαν Βουλφ - iefimerida.gr

Στη «γωνία» βάζουν τα ΜΜΕ τον Γερμανό πρόεδρο Κριστιαν Βουλφ

Στη «γωνία» βάζουν τα ΜΜΕ τον Γερμανό πρόεδρο Κριστιαν Βουλφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται τα σενάρια και οι πιέσεις για παραίτηση του Προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο για δάνειο που πήρε με προνομιακούς όρους.

Όπως μετέδωσε η δημόσια γερμανική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές στο περιβάλλον του Βουλφ, ο γερμανός Πρόεδρος αρνείται επί του παρόντος να παραιτηθεί, παρά τις αποκαλύψεις του Τύπου για ένα δάνειο που πήρε με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο από πλούσιους επιχειρηματίες. Το σκανδαλο ήρθε στην επιφάνεια στα μέσα Δεκεμβρίου αλλά η υπόθεση πήρε νέα τροπή χτες μετά την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι δέχτηκε εκφοβισμό για να "πνίξει" το σκάνδαλο. Σήμερα, η ίδια εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο άρθρο «Ο μοναχικός λύκος» κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του προέδρου (Wulff)

Ο Βουλφ που ανήκει στους βαρώνους του κυβερνώνοντας συντηρητικού κόμματος CDU της Αγγελα Μέρκελ και θεωρούνταν ως ένας εν δυνάμει αντίπαλος της καγκελαρίου, εξελέγη στην προεδρία της Δημοκρατίας με την τρίτη ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου 2010, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνασπισμού είχε την πλειοψηφία ώστε να εκλεγεί κατά την πρώτη ψηφοφορία. Με αυτόν τον τρόπο, οι βουλευτές ήθελαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της Μέρκελ.

Η Μέρκελ στηρίζει τον Βουλφ

Η Άγγελα Μέρκελ προσέφερε την υποστήριξή της στον πρόεδρο της χώρας Κρίστιαν Βουλφ, με δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Γκέοργκ Στράιτερ.«Η καγκελάριος είναι πλήρως πεπεισμένη ότι ο Πρόεδρος θα απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις που απομένουν».

Το σκάνδαλο αποσπά την προσοχή της Μέρκελ ενώ η καγκελάριος προσπαθεί να επικεντρωθεί στη διευθέτηση της κρίσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ. Επικριτές επισημαίνουν πως η ίδια είχε πιέσει πολύ για να εκλεγεί ο Βουλφ το 2010. Αν ο Βουλφ υποχρεωθεί να παραιτηθεί, η Μέρκελ θα πρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο να βρει ένα νέο υποψήφιο και να συνασπίσει τον κεντροδεξιό συνασπισμό της πίσω απ' αυτόν, μια διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει εβδομάδες και να φέρει στο φως νέες ρωγμές στην κυβέρνησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ