«Ενεση» 1,22 δισ. ευρώ στη γαλλική οικονομία από τη διοργάνωση του Euro 2016 - iefimerida.gr

«Ενεση» 1,22 δισ. ευρώ στη γαλλική οικονομία από τη διοργάνωση του Euro 2016

Φωτογραφία: AP/ Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διοργάνωση του Euro 2016 ενίσχυσε κατά 1,22 δισ. ευρώ τη γαλλική οικονομία, παρά τους φόβους που υπήρχαν, εξαιτίας του υψηλού κόστους για την ασφάλεια.

Το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έγινε με τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015.

Η χώρα δαπάνησε 200 εκατ. ευρώ για το τουρνουά συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 160 εκατ. ευρώ για εργασίες στα γήπεδα που φιλοξένησαν τους αγώνες, αλλά και 24 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Πανεπιστημίου της Λιμόζ και της εταιρείας Keneo, σύμφωνα με το AFP.

Παρότι υπήρχε η ανησυχία ότι οι φίλαθλοι δεν θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, εξαιτίας του φόβου για κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα, τελικά 613.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το Παρίσι για το Euro 2016. Κατά μέσο όρο ξόδεψαν 154 ευρώ την ημέρα, ενώ ο τουρισμός ενίσχυσε την οικονομία κατά 625,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ