Πατατόσουπα, παχιά, χειμωνιάτικη

Ενα πολύ ραφινάτο πιάτο, το σερβίρουν και στα καλά εστιατόρια.

Υλικά

  • 2 πατάτες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ζωμό κότας
  • Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά

  • 1 πράσο, μόνο το λευκό
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια
  • Βάλτε τα σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και αλάτι
  • Προσθέστε το φύλλο δάφνης, τον ζωμό κότας (και το λευκό πράσο, αν το επιλέξετε) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά
  • Περάστε τα υλικά στη μουλινέτα ώσπου να γίνουν μια παχύρευστη σούπα
  • Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται από την κατσαρόλα, να μην αραιώσει πολύ
  • Σερβίρετε ζεστή τη σούπα, με πιπέρι
  • Βάλτε από πάνω λίγο μαϊντανό ή λίγο σχοινόπρασο

Περιποιηθείτε την σούπα σας με μερικά καλοψημμένα κρουτόν από πάνω, όπως αυτά στο pinterest. Για να κάνετε δικά σας κρουτόν, εύκολα, ψήστε δύο φέτες ψωμί και κόψτε τα σε κύβους:

Κάποιοι το προχωρούν περισσότερο: ροδίζουν, χωρίς λάδι, σε τηγάνι, άφθονο μπέηκον και συνοδεύουν την ταπεινή σούπα τους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πατατόσουπα παχιά κρεμμύδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ