Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας εξακολουθεί να πολιορκεί πολλές επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, με τον υδράργυρο να έχει κολλήσει κάτω απ’ το μηδέν.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων: σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών χιονοθύελλες και έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Οι Turkish Airlines, o κρατικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, ανακοίνωσαν, πάντως ότι αεροσκάφη της άρχισαν να εκτελούν δρομολόγια, μετά την ματαίωση χθες όλων των εσωτερικών πτήσεων λόγω της χαμηλής ορατότητας που προκάλεσε ο χιονιάς στα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Συνολικά 300 πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα καθώς οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπου πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν τη νύχτα να κοιμηθούν στο πάτωμα.

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Λόγω της κακοκαιρίας τα οχηματαγωγά παραμένουν αγκυροβολημένα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια και από την Προύσα προς την Κωνσταντινούπολη.

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Τα σχολεία στην Πόλη παραμένουν κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα, ενώ αναβλήθηκαν οι εξετάσεις που είχαν προγραμματίσει για σήμερα αρκετά πανεπιστήμια.

Σε κλοιό χιονιά παραμένει η Τουρκία -Χάος στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες]  | iefimerida.gr 5


Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί στα δυτικά και ανατολικά άκρα της χώρας, ενώ αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας και στα νότια τμήματα της Τουρκίας.
Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά κάτω απ’ τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα και στη Σμύρνη, όπου τό ‘στρωσε για τα καλά ωθώντας πολλούς κατοίκους να βγουν στους δρόμους για να απολαύσουν το σπάνιο θέαμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ