Στα πέναλτι θα κρίνεται κάθε ισόπαλο ματς στο νέο Μουντιάλ - iefimerida.gr

Στα πέναλτι θα κρίνεται κάθε ισόπαλο ματς στο νέο Μουντιάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποδόσφαιρο αλλάζει, εξελίσσεται και σε αυτή τη γραμμή ο νέος πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο αποφάσισε να προχωρήσει σε μια από τις ιστορικότερες αλλαγές στη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί με 48 και όχι με 32 ομάδες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν 16 όμιλοι των τριών ομάδων, με τις πρώτες δύο κάθε γκρουπ να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Τα ματς μάλιστα τα οποία θα λήγουν ισόπαλα, θα κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που αποτελεί την δεύτερη καινοτομία των ομίλων.

Η πρώτη νοκ-άουτ φάση θα ξεκινά με 32 ομάδες, όσες δηλαδή μέχρι σήμερα συγκροτούσαν ολόκληρο το Μουντιάλ.

Η εισήγηση του Ινφαντίνο αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της FIFA και οι αρμόδιοι θεωρούν πως με το άνοιγμα που κάνουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα καταφέρουν να βοηθήσουν το άθλημα να μπει ολοένα και πιο βαθιά σε αχαρτογράφητες μέχρι σήμερα αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό παρουσίας ομάδων στην τελική φάση αναλογικά με τις ομοσπονδίες που υπάρχουν, αυξήθηκε στο 23% έναντι 15% που υπήρχε μέχρι τη σημερινή απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ Παγκόσμιο Κύπελλο 2026
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ