Το ΕΔΑΔ υποχρεώνει μουσουλμάνες μαθήτριες να μετέχουν σε μάθημα κολύμβησης με αγόρια στην Ελβετία - iefimerida.gr

Το ΕΔΑΔ υποχρεώνει μουσουλμάνες μαθήτριες να μετέχουν σε μάθημα κολύμβησης με αγόρια στην Ελβετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την προσφυγή δύο τουρκικής καταγωγής γονέων απ’ τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι οποίοι ζητούσαν να εξαιρεθούν οι κόρες τους απ’ το μεικτό μάθημα κολύμβησης υποστηρίζοντας ότι το απαγορεύει η θρησκεία τους.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι ελβετικές αρχές έπραξαν σωστά δίνοντας προτεραιότητα στην εφαρμογή του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος και την «επιτυχημένη ενσωμάτωση» των παιδιών στην κοινωνία. Αναγνώρισε, βέβαια, ότι παρεμποδίστηκε η θρησκευτική ελευθερία των μαθητριών, αλλά οι δικαστές έκριναν ότι δεν παραβιάστηκε.

Μια ανάλογη περίπτωση απασχόλησε και το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το όποιο στις αρχές Δεκεμβρίου απέρριψε την προσφυγή που έκαναν οι γονείς μίας 11χρονης μουσουλμάνας μαθήτριας, με την οποία ζητούσαν να εξαιρεθεί η κόρη τους από τα μεικτά μαθήματα κολύμβησης στο σχολείο της, με το επιχείρημα ότι ακόμη και εάν φορούσε μπουρκίνι ή ολόσωμο μαγιό θα παρέβαινε τους κώδικες ενδυμασίας του Ισλάμ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ