Βαρκελώνη: Εκκενώθηκε η Sagrada Familia λόγω πυρκαγιάς - iefimerida.gr

Βαρκελώνη: Εκκενώθηκε η Sagrada Familia λόγω πυρκαγιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελόνη εκκενώθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας πυρκαγιάς, η οποία ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της πόλης.

"Υπήρξε περισσότερο καπνός παρά φωτιά, η πυρκαγιά ήταν λιγότερο σοβαρή από ό,τι θεωρήσαμε την αρχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ένωσης της Σαγράδα Φαμίλια Ζοάν Ριγκόλ στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό και ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, χαρακτηρίσθηκε "ανισόρροπος".

Περίπου 3.000-4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό ή κοντά στη βασιλική τη στιγμή του συμβάντος.

Η υπό κατασκευή εδώ και 128 χρόνια Σαγράδα Φαμίλια, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926), αφιερώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον πάπα Βενέδικτο XVI. Είναι το σύμβολο της Βαρκελόνης και το μνημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ