«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια - iefimerida.gr

«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πελάτες μιας καφετέριας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ σπεύδουν να δείξουν τη συμπάθειά τους σε μια αφροαμερικανή σερβιτόρα, που αντί να λάβει φιλοδώρημα, βρήκε στο τραπέζι ένα εξωφρενικό ρατσιστικό σημείωμα.

Η Κέλι Κάρτερ λέει ότι το ζευγάρι των νεαρών λευκών πελατών έγραψε πάνω στην απόδειξη: «υπέροχη εξυπηρέτηση. Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους».

«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια | iefimerida.gr 0

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, Τόμι Τέλεζ. «Περνούν άνθρωποι κι αφήνουν χρήματα για την κ. Κάρτερ». Ενώ κάποιοι οργάνωσαν έρανο για λογαριασμό της και συγκέντρωσαν πάνω από 300 δολάρια.

«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια | iefimerida.gr 1

Πολλοί απ’ τους τακτικούς πελάτες της περνούν για να της δώσουν μια ζεστή αγκαλιά.

«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια | iefimerida.gr 2

Το φιλοδώρημα συνηθίζεται στις ΗΠΑ, όπου οι σερβιτόροι συχνά βγάζουν λιγότερα απ’ τον κατώτατο μισθό και τα πουρμπουάρ υποτίθεται ότι συμπληρώνουν τη διαφορά.

Το ζευγάρι των λευκών που άφησαν το σημείωμα έδειχναν να είναι γύρω στα 25 και έφυγαν αφού πλήρωσαν τον λογαριασμό των 30,52 δολαρίων.

Η σερβιτόρα είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες τη συνεχάρησαν για το πρωινό που τους σέρβιρε το Σάββατο.

«Ευχαρίστως θα τους ξανασέρβιρα. Δεν θα με εμποδίσει ένα σχόλιο μίσους», δήλωσε. «Η αγκαλιά μου παραμένει ανοικτή γι’ αυτούς».

Η Κέλι Κάρτερ λέει ότι θα τους αναγνωρίσει αν ξαναπάνε στο Anita's New Mexico Style Cafe.

«Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους» -Tο εξοργιστικό σημείωμα που άφησε ζευγάρι λευκών για μια σερβιτόρα στη Βιρτζίνια | iefimerida.gr 3

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είπε ότι η νεαρή γυναίκα αντιμετώπισε πολύ καλά το θέμα κι ότι συμφωνεί με την επιθυμία της να ξανασερβίρει το ζευγάρι.

«Δεν σβήνεις ένα λάθος με ένα άλλο. Το σημείωμα ήταν βέβαια αποκρουστικό, απογοητευτκό κι εξωφενικό.»

Ο Τόμι Τέλεζ θεωρεί ότι η πολιτική ρητορική που κυριάρχησε πέρυσι στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές δείχνει ότι «ο ρατσισμός ήταν εμφανής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι μια φωτιά που δεν έσβησε ποτέ» στις ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ