Ο Τραμπ παίρνει μαζί του στον Λευκό Οίκο τον γαμπρό του -Θα τον κάνει υψηλόβαθμο σύμβουλο - iefimerida.gr

Ο Τραμπ παίρνει μαζί του στον Λευκό Οίκο τον γαμπρό του -Θα τον κάνει υψηλόβαθμο σύμβουλο

Φωτογραφία: AP/ Carolyn Kaster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν κάτι που φημολογούνταν από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ και όπως φαίνεται, θα επαληθευτεί: θα πάρει μαζί του στον Λευκό Οίκο και τον γαμπρό του, στη θέση του υψηλόβαθμου συμβούλου του προέδρου.

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του NBC και των New York Times, που αναφέρουν ότι ο τίτλος του Τζάρεντ Κάσνερ μπορεί να προσαρμοστεί. Ο 35χρονος, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη στα κτηματομεσιτικά, όπως ο πεθερός του. Την τελευταία δεκαετία έχει αναλάβει την αξίας πολλών δισεκατομμυρίων επιχείρηση της οικογένειάς του, αφότου ο πατέρας του δήλωσε ένοχος όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά.

Ο Κάσνερ υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τραμπ προεκλογικά και για αυτό αναμενόταν ότι θα παραμείνει στο πλευρό του, στον Λευκό Οίκο. Η τοποθέτησή του στη θέση του υψηλόβαθμου συμβούλου αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα. Ομως, όπως σημειώνει το Reuters- έχει πολλές επιχειρηματικές συναλλαγές που μπορεί να αποτελέσουν πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Το σαββατοκύριακο, ο δικηγόρος του Κάσνερ δήλωσε ότι ο 35χρονος προετοιμάζεται να παραιτηθεί από τη θέση του στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του, σε περίπτωση που αναλάβει ρόλο στη διοίκηση Τραμπ. Ομως, τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι μπορεί ο διορισμός του να παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο κατά του νεποτισμού, που ισχύει από το 1967 και απαγορεύει σε όσους κατέχουν δημόσιο αξίωμα να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους σε υπηρεσίες στις οποίες είναι επικεφαλής. Κάποιοι δικηγόροι διαφωνούν, υποστηρίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος εξαιρείται καθώς δεν θεωρείται υπηρεσία.

Πάντως, τόσο ο Ρίτσαρντ Πέιντερ όσο και ο Νόρμαν Εισεν, που διετέλεσαν επικεφαλής δικηγόροι δεοντολογίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Τζορτζ Μπους και τον Μπαράκ Ομπάμα αντίστοιχα, σχολίασαν ότι συμβούλευσαν τους προέδρους να αποφύγουν να τοποθετήσουν συγγενείς τους σε θέσεις στον Λευκό Οίκο.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά τη Δευτέρα, ο Τραμπ αρνήθηκε να συζητήσει τον ρόλο του Κάσνερ. Φάνηκε να επιβεβαιώνει όμως τα δημοσιεύματα, καθώς απάντησε σε δημοσιογράφους «θα το συζητήσουμε την Τετάρτη», αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ