Στο Εθνικό ένα πολιτικό θρίλερ με Γερμανούς ηθοποιούς και τη συμμετοχή κοινού [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο Εθνικό ένα πολιτικό θρίλερ με Γερμανούς ηθοποιούς και τη συμμετοχή κοινού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει απο τις 13 Ιανουαρίου την παράσταση «Lessons of leaking» του Dmitij Gawrisch με γερμανούς ηθοποιούς της ομάδας machina ex.

Στο Lessons of Leaking η γερμανική ομάδα αποτυπώνει τις ηθικές συγκρούσεις μεταξύ των αντικρουόμενων προτεραιοτήτων της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών χειρισμών.

Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Dmitrij Gawrisch, η ομάδα machina eX αναπτύσσει ένα θεατρικό παιχνίδι, όπου οι πολιτικές ιδέες και τα προσωπικά ενδιαφέροντα του ατόμου, αλληλοσυγκρούονται.

Ένα πολιτικό θρίλερ όπου το κοινό, σε ομάδες των δώδεκα ατόμων καλείται να πάρει αποφάσεις για ποικιλία ζητημάτων, όπως για παράδειγμα, να διαρρεύσει ή να μην διαρρεύσει η πληροφορία;

Επί σκηνής:
Γερμανία, έτος 2021. Μετά τις πολλαπλές κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης έχει υποχωρήσει μπροστά στην πραγματικότητα ενός συστήματος ασφαλείας τύπου «ομπρέλα». Η κοινωνία είναι διχασμένη.

Στο Εθνικό ένα πολιτικό θρίλερ με Γερμανούς ηθοποιούς και τη συμμετοχή κοινού [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch και machina ex, 13- 15 Ιανουαρίου
Παρασκευή 13/1 18:00/20:00/22:00 Σάββατο 14/1 18:00/20:00/22:00
Κυριακή 15/1 18:00/20:00

Γενική είσοδος 10€

Παράλληλα η Γερμανική ομάδα θα πραγματοποιήσει εργαστήριο

Με αφορμή την παράσταση Lessons of Leaking της γερμανικής ομάδας machinaex που θα παρουσιαστεί στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο ειδικά για το ενδιαφερόμενο κοινό της Αθήνας.

Στο Lessons of Leaking η γερμανική ομάδα machina eX αποτυπώνει με παιγνιώδη τρόπο τις ηθικές συγκρούσεις μεταξύ των αντικρουόμενων προτεραιοτήτων της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών χειρισμών, καλώντας το κοινό σε ομάδες των δώδεκα ατόμων να πάρει τις αποφάσεις.
Η ομάδα machinaex περιγράφει τις δημιουργίες της ως «καθηλωτικές εμπειρίες που συνδυάζουν στοιχεία ψηφιακού παιχνιδιού, θεάτρου και διαδραστικής εγκατάστασης».

Στο εργαστήριο, οι συντελεστές της παράστασης θα μιλήσουν για τη διαδικασία της δουλειάς τους, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει σε αυτήν η αφήγηση, η σκηνοθεσία, οι περφόρμερ-ήρωες και οι θεατές-παίκτες.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, και θα φιλοξενηθεί στην Πειραματική Σκηνή (-1) του Εθνικού Θεάτρου το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 15.00 -17:00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πειραματική σκηνή εθνικό θέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ