Γάτα επέζησε δύο φορές από ευθανασία! - iefimerida.gr

Γάτα επέζησε δύο φορές από ευθανασία!

Γάτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνήθως μια «επίσκεψη» σε θάλαμο αερίων είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον μια γάτα. Η Άντρεα όμως, αποφάσισε να τινάξει τα στατιστικά στον αέρα, επιβιώνοντας όχι μία, αλλά δύο φορές από αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία.

Η Άντρεα (φωτο) ήταν μια αδέσποτη γάτα, την οποία είχαν μαζέψει από τους δρόμους του Γουεστ Βάλεϊ στη Γιούτα, μέλη καταφυγίου ζώων. Σύμφωνα με το νόμο της Πολιτείας, έπρεπε να της κάνουν ευθανασία, καθώς κανένας δεν την υιοθέτησε μέσα σε 30 ημέρες που ζούσε στο καταφύγιο.

Έτσι, την έβαλαν σε θάλαμο αερίων (έτσι κάνουν εκεί ευθανασία στα ζώα...), αλλά όταν η όλη διαδικασία έληξε, είδαν με έκπληξη ότι η γάτα ήταν ακόμα ζωντανή. Ωστόσο, εφόσον ακόμα δεν είχε υιοθετηθεί, όλα έπρεπε να ξαναγίνουν από την αρχή.

Η δεύτερη φορά ήταν πιο θεαματική. Η Άντρεα μπήκε στο θάλαμο μαζί με άλλες 10 γάτες. Μετά από 10 λεπτά όλες ήταν νεκρές. Ο υπεύθυνοι έβαλαν την Άντρεα σε μια πλαστική σακούλα και την τοποθέτησαν στο ψυγείο. Όταν λίγο αργότερα πήγαν να πετάξουν τη σακούλα, είδαν έκπληκτοι ότι η γάτα είχε κάνει εμετό και είχε πάθει υποθερμία, αλλά παρέμενε ζωντανή!

Τελικά, οι φιλόζωοι έπιασαν το μήνυμα και αποφάσισαν να σταματήσουν τις προσπάθειες να σκοτώσουν το ζώο. «Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι η γάτα ήθελε πολύ να ζήσει και δεν μπορούσαμε να της το στερήσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα Salt Lake Tribune ο επικεφαλής του ασύλου.

Οι προσπάθειες της Άντρεα έπιασαν κόπο, καθώς η ιστορία της έγινε γνωστή και λίγες ημέρες μετά υιοθετήθηκε από οικογένεια της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ